caixa rural algemesi-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíL’alcaldessa ni porta a ple l’acord de la pedregada ni representa al poble en la visita als camps del delegat. A diferència d’altres alcaldies que sí que porten o portaran el tema a plenari, i sí representaren ahir al seu poble, ella passa de tot. És per això que M+S Algemesí ha fet seua la moció de la unió i l’ha presentada.

La passivitat d’aquest equip de govern i en concret de l’alcaldessa arriba a extrems desconcertants. Es pensen que per aprovar una ajuda de 4 euros per fanecada i prendre un acord en Junta de Govern d’una figura jurídica derogada ja es poden gitar a dormir.

Ahir el Delegat del Govern i el Secretari Autonòmic d’Agricultura visitaven la zona afectada, en concret un camp d’Alzira pel simple fet que havia estat el dinàmic alcalde d’Alzira Diego Gómez qui havia fet la gestió per tal que aquestes autoritats conegueren in situ la catàstrofe. Al més del propi Diego, altres alcaldes assistiren a la visita al camp. Les alcaldesses de Sueca, Carlet o Benimuslem, o l’alcalde de l’Alcúdia estigueren en el camp. Altres, que no pogueren estar, com és el cas del de Guadassuar, estigueren representats pel seu tinent-alcalde. Estem parlant que els pobles més afectats assistiren a aquesta visita per a explicar les particularitats de cada municipi. Excepte l’equip de govern d’Algemesí que passà olímpicament del tema. Ni alcaldessa, ni primer tinent-alcalde, ni regidor d’agricultura aparegueren per allí.

Foren el portaveu de M+S ALGEMESÍ, el representant d’aquest partit al Consell Agrari i un membre local de LA UNIÓ els algemesinencs que estigueren in situ, aportant detalls de quina era la situació d’Algemesí, el terme possiblement més afectat. No oblidem que tenim un 75% del terme afectat, i d’aquest 75% a la seua vegada un 75% molt afectat amb un dany d’entre 50% i el 100%.

Però en realitat el tema no acaba ací. LA UNIÓ envia a l’ajuntament d’Algemesí una moció per a que fos aprovada en plenari. Dimarts passat es convocà la Comissió de Gestió Territorial, que és la competent, i no hi havia cap moció o proposta d’acord sobre el tema. Des de M+S ALGEMESÍ pensàrem que estaven ultimant-la i que al llarg de la setmana la presentarien per a despatx extraordinari. Però l’equip de govern passa de portar el tema a plenari pel que sembla, quan és en realitat el ple qui més força política pot fer per a demanar solucions. Diumenge per la nit, en vista que si no ho presentàvem el tema no s’incorporaria al l’ordre del dia M+S ALGEMESÍ presentà a través de l’Oficina virtual la moció de LA UNIÓ ampliada amb altres punts d’acord. En concret són 15 les mesures que demanem tant a la Conselleria d’Agricultura i als Ministeris d’Agricultura, Hisenda, Treball i Seguretat Social.

Ja vam dir a l’equip de govern que ens semblava perfecte ajudar als llaurador en el tractament cicatritzants i que ens tenien al seu costat, però això no significa que una vegada fet això tota la feina estiga feta. Això és una mesura d’urgència que no va a pal·liar el tema de fons. Hem d’arrencar al Delegat de Govern el compromís de l’exempció de l’IBI dels anys 2018 i 2019, programes d’ocupació alternatius, rebaixes fiscals… I això ho ha de fer el Ple.

Sembla mentida que l’equip de govern no haja portat cap acord al plenari demanant aquestes mesures o semblants. Però la inassistència ahir de l’alcaldessa a un acte tan important ho diu tot. Hui a les xarxes no és capaç d’explicar o justificar perquè no estigué representant al poble, quan cobra per fer-ho. Demanar-li que aguante a les 6 de la vesprada una ponentada i un calor sufocant és demanar-li massa. Ella és més d’anar a la part de l’acte on hi ha aire condicionat, pel que sembla.

Siga com siga des de M+S ALGEMESÍ continuarem treballant EN POSITIU, tal i com hem fet ara presentant un document per tal que el plenari d’Algemesí puga demanar totes eixes mesures urgents d’ajuda als llauradors, perquè aquells que han forjat el present d’Algemesí amb la seua suor i esforç no es mereixen el silenci del Ple