fira de sant onofre parc salvador castell la veu d'algemesíNI 24 HORES HA ESTAT PRIORITARI.  AHIR ENVIAREN UN COMUNICAT DIENT L’IMPORTANT QUE ERA PER A ELLS EL CARRIL-BICI,  I AHIR PERMETEREN A LES ATRACCIONS DE LA FIRA QUE L’OCUPEN.
En el dia d’ahir l’equip de govern emeté una nota de premsa per a informar que estava «impulsant el carril-bici«, i penjant-se la medalla de l’ecologia i la sostenibilitat. En paraules del regidor responsable «volem facilitar la incorporació de les bicicletes i dels vianants a la via de circulació, per això amb aquestes polítiques els donem prioritat a la vegada que seguretat”. Absolutament fals.
A meitat del mes passat un pare i una filla dugueren endavant una acció reivindicativa reclamant que se senyalitzara el carril bici del Parc Salvador Castell, acció a la que M+S ALGEMESÍ va donar suport també a les xarxes. L’acció reivindicativa d’aquests ciutadans va donar fruit i la setmana passada senyalitzaven, en part, el carril.
Però sembla ser que no saben fer les coses bé, i tot i que en el comunicat afirmen que «Al parc Salvador Castell s’ha marcat la senyalització vertical del carril bici«, la realitat és ben altra. En primer lloc, potser no han anat a veure el que han fet, han posat tant senyalització vertical com horitzontal. Però no en tot Parc Salvador Castell com afirmen. Han marcat sols un dels dos trams que existeix. De l’altre 50% del carril-bici han passat. No obstant això, ells parlen de tot el parc, oblidant-se que existeix altre tram a l’altura de la Ronda d’Alzira. Queda clar que pintant sols un dels dos trams, el més transitat, l’únic que pretenen és fer-se publicitat. I queda clar que no els preocupa massa  potenciar el carril-bici, ja que si fos així hagueren pintat els dos trams.
Però no contents amb això el mateix dia que envien eixe comunicat autoritzen a ocupar el carril bici amb les atraccions de la fira. Eixa és la prioritat que ells donen al carril-bici, la mateixa que donà el PP: pròxima a zero. En l’actualitat al pressupost de l’Ajuntament figuren més de 100.000€, en concret 107..000€, però no per iniciativa de l’equip de govern, sinó perquè tant en la negociació dels pressupostos com en la del romanent nosaltres hem posat damunt la taula eixa partida.
No es pot governar sols de cara a la galeria, no es poden fer accions sols per fer-se la foto, perquè de vegades, com els ha passat en aquesta ocasió, les fotos et delaten. És d’una gran torpor política emetre un comunicat dient que dones prioritat política al carril bici, el mateix dia que passes d’ell i el plenes d’obstacles, o simplement el talles.
Des de M+S ALGEMESÍ no ens cansem de demanar serietat a l’equip de govern i de demanar-los que facen la feina  com pertoca. Ens agradaria que deixaren de fer el ridícul i que es cregueren el que fan, que dugueren endavant autèntiques polítiques de sostenibilitat per creure en elles i no, com sembla que ho fan, per qüestions simplement cosmètiques. I que ja que fan les coses, que les acaben. Així que, ja que tan prioritari és per a ells el carril-bici, esperem que senyalitzen en els propers dies el tram que s’han deixat. No és demanar molt. I que no el tornen a utilitzar per a altres coses que no siga el fer circular bicicletes per ell. El concepte ja ho diu carril-bici. No és tan difícil d’entendre.
Font: mesalgemesi