EL PSPV MENTEIX QUAN DIU QUE FA ÚS D’UN «TARANNÀ DIALOGANT I CONCILIADOR» PERÒ PRENEN UNA DECISIÓ UNILATERAL I CONTRÀRIA AL PARER DE LA RESTA DE FORCES PROGRESSISTES.
L’alcaldessa sabia perfectament quina era la nostra postura sobre els «bous al carrer» ja que en les negociacions d’investidura manifestàrem clarament que eren uns festejos sense tradició que al nostre parer no devien ser finançats amb diners públics. I podia intuir, clarament, que si hi havia una modalitat que no aprovàvem de cap manera era la del «bou embolat». Possiblement per això no ha demanat el nostre paréixer sobre pagar amb diners públics part de les despeses d’aquesta festa. Ni tampoc ha demanat, sembla, el parèixer dels seus socis de govern.
Per això resulta patètic que conteste a la nostra nota de premsa anterior dient que treballa «fent ús d’un tarannà dialogant i conciliador«. Res més lluny de la realitat. Amb nosaltres, amb qui va pactar el pressupost que ha fet possible que subvencione eixa festa, no ha mostrat eixe tarannà dialogant i conciliador. Si hem sabut que s’havia pagat ja l’assegurança ha estat perquè revisem els apunts comptables municipals. Sembla ser que amb nosaltres sols vol dialogar i consensuar quan li interessa a ella. En aquesta qüestió, en la que sabia que no coincidiríem, s’ha «autoprohibit» parlar amb nosaltres. Ens ha vetat. On està el seu caràcter dialogant? Sembla ser que és selectiu.
Però el Partit Socialista d’Algemesí, no content amb això, en la seua nota de premsa del dia 4 manipula, deforma i oculta la realitat. En primer lloc ens ataca sols a nosaltres, que no érem els únics signats de la nota de premsa, ja que un edil soci en el govern també la signava; i en segon lloc insinua que nosaltres el que fem és demanar prohibicions i imposicions. Això és una falsedat absoluta. Els regidors que donàvem suport a la nota -4 de M+S ALGEMESÍ i 1 d’EU- demanàvem que no se subvencionara els «bous al carrer» i que es compliren les recomanacions del CVC, que recomana eliminar el «bou embolat». En cap moment hem demanat la prohibició absoluta i total de res. És una irresponsabilitat absoluta de la Sra alcaldessa i del Grup Socialista intoxicar d’eixa manera l’opinió pública. El que no poden pretindre és vindre a buscar-nos a l’hora d’aprovar els pressuposts per a després fer un mal ús dels diners públics. Si som bons per aprovar-los també serem bons per a que se’ns consulte abans de prendre una decisió d’aquest tipus en un tema sensible com és aquest.
La Sra alcaldessa pot abusar de la nostra confiança una vegada, però no dues. No tornarem a aprovar uns pressuposts que servisquen per a finançar «bous embolats» ni per a mantenir festejos taurins que no formen part de la història tradicional d’Algemesí. Si tan important és subvencionar una modalitat clara de maltractament animal sense arrelament tradicional pot pactar els pressuposts amb aquells als quals imita tant en les decisions com amb els arguments. Quan llegírem el comunicat del PSPV no teníem clar si era d’ells o del PP.
Pensem doncs que aquest tema ha de debatre’s on pertoca, en el plenari, i no sols a les xarxes, on militants del partit al govern han entrat clarament, no al debat, que és el que voldríem, sinó a les desqualificacions personals i gratuïtes, i fins i tot, a la incitació a l’odi i la violència contra el nostre portaveu. Per això hem presentat una moció consensuada amb EU en la que demanem, no una prohibició absoluta dels «bous al carrer», sinó que es complisca la recomanació del CVC, és a dir, que no s’atorguen els permisos per a la modalitat de «bou embolat», i que no es financie de cap manera aquesta festa amb diners públics per no tenir tradició. Des de M+S ALGEMESÍ esperem que el PSPV tinga clar de quin costat han de posar-se, si del costat de les polítiques progressistes que s’han adoptat en altres municipis o del costat de les polítiques involucionistes que defensa el PP.
FontM mesalgemesi