ÉS INDIGNANT QUE 8 EURODIPUTATS NO VALENCIANS DEL PP VOTAREN A FAVOR DE LA IMPORTACIÓ SENSE ARANZELS DE CÍTRICS DE SUD-ÀFRICA I 9 DEL PSOE S’ABSTINGUEREN.  
Una vegada més es demostra que el pitjor enemic de l’agricultor valencià són els polítics de la majoria de partits espanyols i espanyolistes. Ho hem vist recentment amb la decisió del Parlament Europeu d’aprovar una modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica. Malauradament, només els eurodiputats valencians, murcians i andalusos es van mostrar en conjunt en contra. Molts dels  eurodiputats de la resta de l’Estat és van abstenir o van votar en contra.
A partir d’ara, amb aquesta decisió les taronges del sud d’`Àfrica podran entrar a Europa fins al 30 de novembre sense cap tipus d’aranzel, és a dir, una taronja que ha estat cultivada amb una mà d’obra barata i sense les mateixes garanties fitosanitàries competirà deslleialment amb la nostra taronja. Als nostres llaurador se’ls exigeix molt però als productors d’allà, no. A tot això cal afegir que el risc de contagi d’una plaga de taronges anomenada black spot. Segons les normes europees de sanitat vegetal, si es detecten més de 14 casos d’aquesta plaga, s’han de tancar les fronteres pel risc que corren els nostres cultius a contagiar-se. L’any 2016, el nombre de deteccions ha estat molt més elevat, per contra no només no hem tancat les fronteres com s’hauria d’haver fet, sinó que a més a més els allarguem el termini perquè ells puguen portar sense cap cost taronges al nostre territori.
És per això que M+S ALGEMESÍ ha presentat en el dia de hui una moció per pal·liar els efectes d’aquesta dolenta decisió, demanant, entre altres coses, que la Unió Europea compense econòmicament als nostres llauradors i que el Govern de l’Estat busque aliances amb altres països per evitar els efectes perversos per a la nostra agricultura d’aquesta decisió.
El pitjor de tot és que s’ha demostrat claríssimament que el propi Govern de l’Estat no està interessat en defensar l’agricultura valenciana ni als valencians. Tot i que és cert que tots els eurodiputats valencians han votat en contra d’aquesta mesura, no és menys cert que 8 eurodiputats del PP han votat en contra -inicialment foren 9-. És vergonyós que el partit que està en el govern no defense l’agricultura valenciana. Tampoc l’han defensada adequadament 9 eurodiputats del PSOE que podent-se oposar a ella simplement s’han abstingut. Els dóna igual el què passe amb la nostra agricultura.
És vergonyós que els dos grans partits estatals, als quals voten molts valencians i valencianes, hagen traït d’aquesta manera al llaurador valencià. Certament els eurodiputats valencians del PP i PSOE sí que han votat en contra, però no han fet bé els seus deures quan no han aconseguit que els seus companys votaren també. Les estructures estatals tant del PP com del PSOE van d’antivalencians. Cal destacar la tasca que va fer l’eurodiputat de COMPROMÍS Jordí Sebastià que defensà a través d’una esmena un no rotund a l’acord.
Es demostra així, una vegada més per a M+S ALGEMESÍ, que els valencians no podem esperar res dels grans partits estatals ni res d’Espanya. Espanya no ens vol i aquestes votacions a Europa ho demostren una i altra vegada. Sols els partits d’estricta obediència valenciana saben defensar la nostra agricultura. Ni PSOE ni PP són partits valencianistes, sols són partits que s’aprofiten dels valencians per a defensar altres interessos inconfessables.
Font: Més Algemesí