Algemesí comptarà finalment amb un pressupost que el tripartit de la vella política adapta a la inoperància de l’equip de govern per tal que siga executable.
L’equip de govern, vista la coherència de M+S ALGEMESÍ de no aprovar uns pressupostos que no tingueren la garantia de ser executats, ha decidit finalment pactar amb el PP que els permetrà aprovar-los amb la seua abstenció. Són uns pressupostos poc ambiciosos, que no responen a les necessitat d’Algemesí, són uns pressupostos  fluixos, fàcils d’executar. En lloc de millorar ells la seua gestió s’han muntat, amb l’ajut del PP, uns pressupostos adaptats a la seua inoperància.
Sembla que al PP no l’importa la seua proposta per al romanent -asfaltar l’avinguda del Ferrocarril-, tampoc haja estat executada, sembla que no li importa que li prenguen el pèl. Tampoc sembla que el PP siga un partit de paraula, ja que practica la mateixa política d’engany a la ciutadania que PSOE i EU. Els pressupostos pactats continuen sols destinant a adaptabilitat 120.000€ dels 150.000€ que tots tres prometeren a la ciutadania. No són partits de fiar.
Incomprensibles és també que al PP no li importe massa que promeses com la reforma dels vestuaris del camp de futbol, que en teoria devia estar en el pressupost, no estiga. L’acostament que a nivell estatal s’ha donat entre PP i PSOE ha tingut el seu correlat a Algemesí amb el sorprenent vist-i-plau d’EU que ha beneït aquesta unió a canvi de conservar la poltrona i els jornals. No sabem què pensarà Garzón.
La setmana passada l’equip de govern ens envià una primera versió dels pressupostos diferent a la que ahir s’aprovà en Comissió. La diferència està en que la d’ahir incorporava les exigències del PP per a abstenir-se, entre elles la de l’augment de la partida de festes, augment que no és necessari. L’equip de govern es baixa així els pantalons desdint-se d’un dels valors que des del primer dia ha repetit: el de l’austeritat en la gestió. L’augment per a la partida de falles podria haver-se fet simplement reduint altres partides de festes sobre les que encara hi ha marge de maniobra. I de fet això serà el que proposarà MÉS ALGEMESÍ quan presente els seus pressupostos alternatius.
Els pressupostos que PSOE, EU i PP han presentat no contemplen compromisos polítics aprovats en plenari, com el memorial a les víctimes de l’accident d’Eivissa o l’augment de la partida de cooperació que. Són, a més, uns pressupostos que renuncien a resoldre el problema del teatre Jaume I que s’està utilitzant sense estar en condicions i que renuncien també a solucionar el problema dels veïns del Parc Salvador Castell, ja que no contempla cap recinte firal.
De fet eludeixen afrontar els grans problemes d’Algemesí: renuncien a resoldre el problema de la temporalitat de la plantilla municipal, es neguen a equiparar salarialment treballadores laborals que realitzen el mateix treball que altres funcionaries, són uns pressupostos que no creen ocupació, ja que tot i tenir en plantilla una única treballadora de la neteja per a netejar més de 5.000m2 no contemplen la creació de llocs de treballs de netejadors o netejadores. Són uns pressuposts conservadors. PSOE, EU i PP no han pactat uns pressupostos per a millorar Algemesí, sinó per a treure rèdit polític partidista.
M+S ALGEMESÍ presentarà uns pressupostos que a més de mantenir partides noves i necessàries com la dels cursos de formació en serveis socials, la dotació de mobiliari per a les Escoles Infantils Municipals, la rehabilitació del camp de gespa o els transport dels major a l’hospital millora moltes de les propostes presentades enguany. Entre d’altres aspectes augmentem el pressupost per a la remodelació del minitrinquet, invertim més diners en el projecte «barri escola», augmentem la partida per a la compra de leds per als fanals o invertim més en la remodelació de les escoles municipals. Però no contents amb això introduïm noves partides no contemplades per ells com la de l’adequació de l’escorxador per a recinte firal, la relativa a l’elaboració d’un projecte arquitectònic per al Jaume I, la inversió en panells informatius multimèdia, la creació de beques per a cooperants, la construcció del monòlit, l’adquisició de material informàtic per a les Escoles Infantils Municipals o la remodelació dels vestuaris esportius. I per suposat mantenim els 150.000€ per a accessibilitat.
Sembla ser que una característica dels partits de la vella política (PSOE, EU i PP) és no mantenir la seua paraula. Nosaltres formem part de la nova política i sí la mantenim. El gir populista cap a la dreta que PSOE i EU encetaren amb els pressupostos participatius s’ha consumat ara. El vet a M+S ALGEMESÍ té com a primera conseqüència l’aprovació d’uns pressupostos amb el PP que no són els que Algemesí necessita. Del PSOE ens ho esperàvem, d’EU, sincerament no.