pista d'skate o monopatí mes algemesi la veu d'algemesiPresentem una moció per a fer efectiu el punt 62 del pacte d’investidura que acordava contruir-la. Proposem ubicar-la al costat de la pista de pàdel i consultar als joves.
Al programa d’investidura els tres grups municipals pactàrem al punt 62 la creació de pistes d’skate al poliesportiu, i pensem que ha arribat l’hora de fer efectiva aquesta promesa. Proposem construir-la al poliesportiu, en primer lloc, perquè això ho pactàrem, i en segon, perquè allí no molestaria a ningú. No obstant això, es podrien estudiar, a més, altres ubicacions on en un futur poder construir més pistes o zones d’skate, sempre que la seua ubicació no fóra molesta per al veïnat. És evident que no es poden ubicar en qualsevol indret de l’entramat urbà.
Des d’abans d’eleccions, i per això hi figura aquest punt al pacte, els joves ens han demanat algun tipus d’instal·lació per a practicar el monopatí. I és que és evident que cada vegada hi ha més joves a Algemesí que practiquen l’activitat esportiva i lúdica de l’skate, o, si ho preferim, monopatí. A més d’utilitzar-lo com a sistema de desplaçament urbà, també el conceben com una activitat d’entreteniment i de creació de vincles socials. El ben cert és que, a diferència d’altres pobles i ciutats, no tenen un lloc adequat i segur on poder-se reunir per fer allò que els agrada. I cal buscar un lloc on no causen molèsties a ningú.
Precisament per evitar les molèsties que es puguen ocasionar considerem que el poliesportiu és una zona ideal per a construir la primera pista. I en concret el terreny que hi ha, i que no s’utilitza, al costat i darrere de la pista de pàdel. Aquest podria ser el primer terreny on s’ubicara aquesta pista o zona de skate, sempre que els tècnics d’urbanismes no determinen o indiquen un altra zona millor per a construir-la. No cal dir que en una futura ampliació del poliesportiu caldria ampliar l’espai destinat a aquesta activitat o que, si hi ha possibilitat, caldria fer més d’una pista als terrenys actuals.
És per això que la setmana passada presentàrem un moció al respecte en la que hem demanat que treballen de manera conjunta els departament d’Urbanisme, Esports i Joventut. La nostra proposta és que abans de dissenyar i construir la pista s’òbriga un procés participatiu per tal que els propis joves puguen fer els seus suggeriments i, per què no, propostes d’altres indrets on ubicar més pistes. Volem que la participació de la ciutadania, i més si és la dels més joves, es faça efectiva en qualsevol projecte.
Després de les aportacions i suggeriments dels joves deurà ser quan ja els tècnics proposen la ubicació definitiva i les característiques de la pista. Conforme hem dit, nosaltres suggerim uns terrenys que en aquests moments no estan utilitzats, uns terrenys, on a més, no caldria tallar cap arbre del poliesportiu, però si hi ha altres més idonis millor encara.
No cal dir que, una vegada més, esperem el suport de l’equip de govern, amb qui acordàrem aquest punt. Esperem també el del Partit Popular, donat que és una reivindicació de fa anys dels nostres joves. I als joves no podem fallar-los.
Font: Més Algemesí