L’actual acabà en novembre de 2015, però la proposta del nou passa en maig de 2017! això demostra el poc interés i les poques ganes de treballar i millorar Algemesí.
L’alcaldessa d’Algemesí dedica més temps a les intrigues del seu partit que als temes importants d’Algemesí. Les primàries socialistes no li han deixat temps per buscar consensos en el plec més important: el de la contracta del fem i la neteja viària. Des de les negociacions de 2015 era perfectament coneixedora que som partidaris de millorar l’actual model convertint-lo en el model de recollida selectiva -o segregada- porta a porta, el més sostenible en tots els sentits.
Però la primera edil ha passat del tema i del nostre posicionament. Sembla, igualment, que per a ella delegar responsabilitats és sinònim d’eludir responsabilitats. Tenim una alcaldessa que passa de tot. La inconsciència i temeritat la porten a posar en l’ordre del dia l’aprovació d’aquest plec, plec del qual no havia fet personalment cap seguiment. Estem parlant d’un contracte que caducà en novembre de 2015 i que duu des de llavors prorrogat. L’inici de l’expedient de la nova adjudicació és del 15 d’abril de 2016, però passa pel plenari de maig de 2017. Major lentitud impossible. Però el problema no és la lentitud, sinó que en cap moment s’han plantejat una anàlisi seriosa del model de recollida dels residus. L’equip de govern ha passat totalment del punt 26 dels acords d’investidura on ens comprometérem a «fer una planificació i anàlisi per a millorar el sistema de recollida de fem per tal d’implementar finalment el sistema de porta a porta«.
En compte de realitzar eixa anàlisi i eixa planificació prèvia a l’elaboració del plec tècnic, un treball polític indispensable, simplement en març de 2017 ens convocaren a una reunió amb els tècnics per explicar-nos un plec continuista que no altera ni millora el model actual de gestió dels residus urbans. A la reunió de març assistí el nostre portaveu, qui preguntà si s’havien estudiat i proposat altres models de recollida, com la recollida selectiva porta a porta, obtenint un rotund no per resposta. En la Comissió Informativa de maig la portaveu adjunta, Lorena Calatayud, també fou clara quan manifestà el seu malestar per no haver-se estudiat a fons els problemes de la recollida de fem i per no haver estudiat diferents alternatives al modus operandi actual. Tècnicament no tenim res que dir d’un plec que no respon al nostre model, i per això ens neguem a que ens l’imposen. No cal dir que de cap manera estem per la utilització de contenidors, que tants problemes causaren quan els introduí caòticament el PP.
I malgrat els clars advertiments, porten, de manera temerària, el punt al plenari. L’alcaldessa deu pensar que té majoria absoluta. L’equip de govern no pot saltar-se la fase de discussió política i no pot pensar que nosaltres estem al plenari per «pegar cabotada» al que diguen. Nosaltres tenim uns compromisos polítics amb els nostres votants, entre els quals està repensar i millorar aquest servei. I això és el que volem fer. Que ningú pense que té cap xec en blanc nostre.
Des de M+S ALGEMESÍ estem disposats a donar suport a qualsevol ple tècnic sempre que prèviament hi haja treball d’acord polític sobre el model de recollida a implantar i una millora substancial del porta a porta. Continuar fent el mateix perquè sí no té sentit. El problema és que està tan ocupada utilitzant el seu càrrec  per a promocionar-se dins del seu partit que no té temps per treballar aspectes tan importants aquest plec. I clar, això la duu a derrotes tan sonades com la del passat plenari. Cap alcaldessa que es precie pot permetre’s el luxe de perdre la votació de la contracta més important.
Així doncs, esperem que després tan lamentable situació s’ocupe en persona d’aquesta qüestió tan important i siga capaç de generar consensos sobre el tema. És ella qui té la responsabilitat de buscar-los. És vergonyós -i irregular- que aquest destacat contracte estiga quasi dos anys fora de la llei, però evidentment si fins ara s’ha prestat el servei, per utilitzar uns mesos més per millorar-lo la seua prestació no va a perillar. Però la primera edil no sembla gens preocupada per la qüestió. És hora que es pose les piles ja.
Font: Més Algemesí