PRESENTEM UNA MOCIÓ PER A DEMANAR A LA CONSELLERIA D’HABITATGE QUE ENDERROQUE EIXES VIVENDS DESOCUPADES I CONSTRUISCA UNA PLAÇA I UN CENTRE SOCIAL.
En la legislatura passada es va sol·licitar de la Generalitat que enderrocara el grup dels «100 habitatges» del barri del Raval ubicats entre el carrers Montortal i Avinguda del Riu, habitatges que són propietat de la seua propietat. La totalitat d’aquests habitatges, excepte un, estan sense ocupar i a més estan en un estat molt més que lamentable. El vandalisme els ha destrossat i les vivendes es troben sense finestres, persianes, portes, wàters i fins i tot sense parets interiors.  La seua rehabilitació, a més, costaria possiblement quasi tants diners com fer-los de nou.
Al mes de febrer la Directora General de l’Ens d’Infraestrures de la Generalitat (l’hereva de l’IVSA) es reuní amb la Sra Alcaldessa per abordar el tema. En la nota de premsa posterior la Conselleria explicà que «Tras estudiar la situación entre ambas partes, se ha convenido que desde EIGE se analicen las posibles alternativas a la demolición del edificio, planteada anteriormente por el Consistorio, para resolver la actual problemática social y de seguridad que ofrece el estado del edificio
En diferents Comissions Informatives hem manifestat tots els grups polítics la nostra opinió sobre que el millor per al barri seria enderrocar l’edifici i construir una plaça i un centre social per dinamitzar-lo i eixa és la proposta que M+S ALGEMESÍ ha presentat al Consistori a través d’una moció. La recent experiència d’una finca de més de 80 habitatges de luxe, construïts per una promotora i en l’actualitat propietat d’un banc, que han entrat també en un procés de deteriorament greu, ens indica clarament que tornar a rehabilitar l’edifici i destinar-lo a pisos socials no implicaria més que invertir diners ara per a tornar-nos a trobar en la mateixa situació en 15 o 20 anys.
El Raval no necessita que hi concentrem a més famílies amb pocs recursos. Rehabilitar, tal i com s’ha barallat, les dues primeres plantes  i tapiar les superiors no implica més que concentrar a 40 o 50 famílies més en un barri «especialitzat» en atraure-les. Per a M+S ALGEMESÍ això, més que una «solució», seria crear una font de problemes per al futur. Sens dubte, conforme hem dit, rehabilitar eixe edifici implicarà una despesa enorme. Amb eixa mateixa despesa es pot urbanitzar el solar i construir un centre social que dinamitze el barri, i amb el que sobre es poden comprar o rehabilitar habitatges en altres finques de la població per a ús social.
Pensem que és el moment de canviar la política social i apostar por una política inclusiva, no una segregacionista. Si la gent amb menys recursos econòmics i culturals la concentrem en un mateix barri -ja separat del nucli poblacional per les vies- estem construint un gueto. Volem doncs que abans que siga massa tard l’ajuntament comunique la seua posició al EIGE i es comene a treballar amb la Conselleria de Polítiques Inclusives altres tipus de solucions a llarg termini. De fet, des de M+S ALGEMESÍ hem fet i continuarem fent les gestions oportunes per a que la líder de Compromís Mónica Oltra, Vicepresidenta i Consellera de Polítiques Inclusives, visite el barri del Raval i conega de primera mà la situació d’un barri i unes persones que necessiten de l’acció immediata i enèrgica de la Conselleria que presideix. Volem que els nostres polítics coneguen tant la nostra Festa, orgull d’Algemesí , com la crua realitat que viuen alguns veïns, perquè sols d’eixa forma podran solucionar la situació.
Font: M+S Algemesí