jaume iDesprés d’una denúncia elaborada per Més Compromís i presentada per Compromís la Junta Electoral d’Alzira prohibeix les jornades de portes obertes de l’EPA i les notícies d’autobombo de la web per ser contràries a la llei.

El passat dimecres denunciàvem públicament que l’acte previst per a ahir de “visita portes obertes” a les obres de l’Escola d’Adults era contrari a la llei. Però aquesta no era la primera acció que fèiem. Prèviament havíem parlat amb el regidor de comunicació fent-li arribar les nostres observacions sobre eixe acte i les publicacions de la web. No volíem arribar a aquesta situació. Però dissortadament tenim en el govern dos partits com PSOE i EU que s’han instal·lat en la prepotència i que pensen que la institució està al seu servei i no ells als servei de la institució i la ciutadania. Malgrat les nostres advertències decidiren anunciar l’acte i tirar endavant.

Arribats a aquest punt no hem tingut més remei que utilitzar els recursos que ens permet la llei i per això el matí d’ahir els nostres companys han presentant davant la Junta Electoral de Zona una denuncia acompanyada de tota la documentació gràfica. Tal i com no podia ser d’altra manera la Junta aplicant la jurisprudència de la JEC ens ha donat la raó en tot. No sols obliga a suspendre un acte que mai deuria haver-se convocat, sinó que obliga també a l’ajuntament a retirar les notícies relatives a les fites o realitzacions que tenen publicades a xarxa i web. Són tres notícies d’autobombo sobre el pla d’esterilització felina, el bus a peu i la campanya d’”Aturem la invasió” que mai deurien haver-se publicat després del dia 4. Resulta increïble com ha utilitzat partidàriament la institució de l’ajuntament. Cal ser molt atrevits per a publicar en període electoral un vídeo del regidor parlant durant 2 minuts d’una campanya que ja no està ni activa.

Queda clar que PSOE i EU no han resultat ser cap canvi per a Algemesí, sinó, tal i com ja anuncià el cap de llista de Més Algemesí en el plenari d’investidura, sols un recanvi, un recanvi que perpetua tots els vicis i defectes del govern del PP. Recordem que ja en 2015 la JEZ obligà al PP a tapar un cartell publicitari contrari a la llei. Ara no ha estat un incompliment, sinó quatre en un cop.

La nostra candidata és clara al respecte: “A Trenzano i a Blanco se’l ha  acabat la barra lliure del joc brut. Han de mantenir la neutralitat de la institució que els confiàrem i no utilitzar-la partidàriament. Vergonya em donaria a mi dir-me d’esquerres i que JEZ em traguera els colors”. Però la candidata a alcaldessa ha anat més enllà en la seua valoració i ha afirmat “Jo personalment vaig demanar a l’equip de govern que retirara les notícies i no fera l’acte. Feren cas omís. Ara espere que per la seua dignitat isquen a donar la cara i demanen disculpes per l’ús tendenciós que han fet de la institució. I no ho han de fer per mi, sinó per respecte a la ciutadania que és a qui en realitat han intentat enganyar.”

Des de Més Compromís, tal i com va fer Més Algemesí en 2015, anem a estar durant tota la campanya a l’aguait per tal que PSOE i EU no embruten la imatge de la corporació. Que la JEZ ens haja donat la raó plenament ens encoratja a treballar molt més per poder presidir l’ajuntament. Amb nosaltres com a responsables del govern municipal la neutralitat de la institució quedaria assegurada.

Més Compromís