reduccion fiscal-m+s algemesi-josep bermudez-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíHem presentat una moció per a que es canvien les ordenances fiscals de l’iae i d’ús de terrenys públics quan les obres superen els dos o tres mesos i afecten greument a les vendes.

Els regidors i regidores de M+S ALGEMESÍ s’han reunit aquesta setmana amb membres de la Junta Directiva de l’associació d’empresaris EMPAL, i la setmana vinent ho farem amb la de l’associació de comerciants ACSA. En el context de preparació d’aquestes reunions, i de preparació del programa electoral, hem elaborat i presentat ja una moció per tal d’evitar el que va passar en les passades obres de remodelació del carrer Cervantes, o en la legislatura passada amb les de l’aparcament del Mercat.

Quan es feren, alguns comerciants de la zona, que eren totalment conscient de la necessitat de realitzar l’obra, es queixaren que malgrat la baixada d’ingressos per la disminució lògica de clients, l’ajuntament no tenia contemplada cap reducció en les ordenances fiscal dels impostos que se’l cobrava. Després d’haver estudiat les diferents normatives fiscals el Grup Municipal ha considerat convenient proposar al ple la modificació de les ordenances relatives a l’ús de terrenys públics i la de l’imposta d’activitats econòmiques (IAE). Ç

La primera de les modificacions afectaria principalement al gremi de l’hosteleria i restauració, ja que implicaria reduir-los proporcionalment un 80% la quota que paguen per posar taules i cadires al carrer, que en la majoria dels casos és de caràcter anual. Podrien sol·licitar aquesta reducció sempre i quan l’obra haja durat més de dos mesos.

La segona afectaria en general a tots els establiments oberts al públic i consistiria en una reducció de l’IAE que oscilaria entre el 50% quan les obres foren superiors a tres mesos, i un 80% si foren superior a sis. En ambdós casos caldrà justificar els efectes negatius produït per les obres.

Amb aquesta iniciativa M+S ALGEMESÍ vol deixar clar no sols que som una clara opció de govern en un futur, sinó que ho estem fent també en aquesta legislatura ja que són diverses les ordenances i bases de subvencions que s’han modificat o creat a instància nostra.

La preocupació per dinamitzar la vida econòmica d’Algemesí ha estat, és i serà una constant del nostre grup. En 2017 aconseguírem fer desistir a l’equip de govern del model d’oficina d’assessorament al sector comercial i empresarial que volia muntar i que el propi sector refusava. Gràcies a la nostra persistència aconseguírem que es creara l’actual OTEA, de la que ara treu tant de pit l’actual govern, tot i que va fer tot el possible per a que no es creara amb aquest perfil. Igualment hem estat els primers en insistir, tal i com així s’ha fet, que el Consell Econòmic I Social arribara a un pronunciament explícit i formal per a demanar a SEPES la creació de més sol industrial, acord que es transformarà també en acord plenari. Eixos són dos dels exemples de la nostra preocupació per la dinamització del sector industrial i comercial.

Aquesta nova iniciativa va en eixa línia i esperem que siga aprovada per unanimitat, o que ni tan sols faça falta, sinó que fruit de la pròpia presentació al plenari de novembre la regidora de l’àrea porte directament ja la proposta de modificació elaborada. El ben cert és que aquesta proposta no deuria de sorgir de nosaltres, sinó del propi equip de govern, però com realment passa prou d’atendre aquest tipus de necessitats ens veiem abocats a fer-la pública nosaltres. Certament no tenim prevista cap obra d’aquesta magnitud a curt termini però aquestes modificacions han d’estar fetes per a quan es torne a donar la situació.

Més Algemesí