consell comunicacio algemesi-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíTot i aprovar-se els estatuts del nou Consorci Comarcal de TDT, des de finals de 2017 no l’han convocat. En tota la legislatura no s’ha tractat cap tema de política comunicativa. Apostem per canviar la política comunicativa.

Una de les constants reivindicacions del grup d’Esquerra Unida en la passada legislatura en la que governava el PP fou la posada en funcionament del Consell de Comunicació, Consell encarregat d’analitzar la política comunicativa municipal i suggerir canvis i innovacions. Evidentment M+S ALGEMESÍ sempre estigué d’acord en tal plantejament. Però el que ens hem trobat durant tota la legislatura, i descaradament al final d’ella, és que ni EU ni el regidor de comunicació mai foren sincers en eixa reivindicació.

En tot 2018 el regidor ha passat de convocar al Consell de Comunicació. Ni tan sols per a treballar i informar sobre els estatuts de la TDT pública comarcal que s’han aprovat en aquesta legislatura. Tot i que es competència del plenari, tal i com passa amb els temes d’altres Consells Municipals, allò lògic seria, perquè eixa és la seua funció, que prèviament al debat en ple el Consell de Comunicació hagués treballat els estatuts i hagués emés un informe o realitzats un suggeriments. Però res d’això passà. El Consell de Comunicació ha estat el Consell que menys vegades s’ha reunit en tota la legislatura i principalment ho ha fet per a votar en els pressupostos participatius.

La despesa en comunicació, al tenir una TV local, és una despesa important i significativa, i això ha de comportar que no sols els polítics, sinó també professionals de la comunicació puguen suggerir línies d’actuació i millora, és a dir, donar-nos “consells”. Els llauradors i sindicats agraris ho fan al Consell Agrícola, però això no passa en aquest altre tema tant sensible. El Consell de Comunicació, en la formulació que posà en marxa el PP al final de la seua legislatura està més que mort. L’actual equip de govern ha tingut temps per presentar un nou model de Consell de Comunicació i posar-ho en marxa, però no han fet res. Tenim uns grans professionals tant en el Berca TV, Berca BIM i xarxes de comunicació que estan desaprofitats pel simple fet que ningú els dona línies a seguir. Resulta decebedor que estant a les portes d’una campanya electoral el Consell no s’haja reunir per a dissenyar i suggerir les línies mestres del tractament informatiu dels mitjans públics.

Cal afegir que després de l’estiu conclou el contracte de redacció del Berca BIM, i allò lògic seria que abans de redactar el plec el Consell, aconsellara sobre innovacions, orientacions, objectius… Però com és un Consell que no es reuneix i que no ha abordat mai cap tema de política comunicativa certament no esperem que ens convoquen, encara que els animem a fer-ho. La importància d’aquest Consell de Comunicació és cabdal per a millorar la política comunicativa que s’està fent especialment davant situacions problemàtiques o sensibles, com la de les fortes pluges de desembre on el primer dia de problemes la informació no circulava fluidament entre departaments i no arribava ràpidament als responsables de comunicació i, per tant, a la ciutadania.

Per això M+S ALGEMESÍ-COMPROMÍS canviarà el model del Consell de Comunicació la propera legislatura, donant cabuda a professionals de reconegut prestigi, i renovarà totalment la política comunicativa d’aquest municipi per tal de  superar el simple autobombo a que ens han acostumat PP, PSOE i EU en els darrers 8 anys.

Més Algemesí