cartell mare de déu- unesco-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíL’obra “Muixeranga a la Mare de Déu” de l’artista bocairentí Vicent Ramón Pascual ha sigut la guanyadora del concurs de cartells de les Festes de la Mare de Déu de la Salut 2018.
 

Mentre que un muixeranguer de la Muixeranga d’Algemesí porta als muscles a la patrona d’Algemesí, el xiquet Jesús llueix els colors de la Nova Muixeranga, conformant una representació de bona sintonia i germanor tan característica de la nostra festa. Una imatge que mescla a la perfecció la modernitat del disseny gràfic més actual i el respecte a la tradició de la celebració i els seus balls.

El cartell de Pascual, qui ja ha guanyat aquest certamen en diverses ocasions en el passat, ha sigut l’escollit d’entre una gran quantitat de treballs que van ser presentats al concurs per un jurat d’experts presidit per l’alcaldessa Marta Trenzano i format per Pere Blanco, regidor de Cultura, Javier Maravilla, dissenyador i guanyador d’aquest concurs en altres edicions, Salvador Ferrís, dissenyador, artista faller i guanyador del logo 400 aniversari, i Carmen Girbés, dissenyadora i autora del cartell de Nits de música a la Xopera 2017.

Vicent Ramón Pascual és natural de Bocairent, on té el seu estudi de disseny gràfic des del 2003. El seu treball gira al voltant de projectes centrats en campanyes de comunicació, disseny de cartells, disseny editorial, identitat corporativa, il·lustració, senyalització i publicitat. Ha estat guanyador de més de 90 premis en concursos de disseny i de cartells on cal destacar els primers primes del cartell de Falles de València 2015, el de les Fogueres de Sant Joan dues vegades, el de la Fira de Juliol o el del Corpus Christi de València entre altres. També, ha guanyat el concurs de disseny gràfic de l’Institut de Cultura Gil-Albert de la Diputació d’Alacant en 2005 i en 2010 i el seu treball va ser seleccionat en la Biennal del Cartell de Bolívia en 2017. Les obres de Pascual han aparegut en diverses publicacions, com la revista Experimenta o la Guia de disseny espanyol, i han sigut exposades en Espai Rambleta i en el Museu Valencià de la Festa.