La mostra, centrada en el patrimoni natural de la Ribera, revisa la trajectòria de l’autor, que és un dels pintors destacats del cercle artístic d’Algemesí.

LVA.-  Dijous 9 de juny, el regidor de Cultura, Pere Blanco, va inaugurar a la Sala d’Exposicions Municipal l’exposició ‘Naturalesa, reflexions sobre el paisatge’ de l’artista d’Algemesí Antoni Roig. La mostra, centrada en el patrimoni natural de la Ribera, revisa la trajectòria de l’autor, que és un dels pintors destacats del cercle artístic d’Algemesí.

Des de fa dècades Antoni Roig ix a pintar la naturalesa, els paratges de la Ribera, la marjal, els pobles de l’interior i les vistes majestuoses des de la Muntanyeta dels Sants. Esteve Adam, Pellicer Pla, Silvia Castell i Toni Roig, entre altres, van aconseguir des del principi dels huitanta reconeixements a través de premis en certàmens i concursos en els quals exhibien aqueixa versió individualitzada i personal de l’escola pictòrica d’Algemesí.

El comissari Àlex Villar va destacar que “aquesta exposició analitza eixa visió del paisatge d’Antoni Roig, que ens és familiar perquè pertany al nostre patrimoni natural i a la nostra identitat, però en ell hi ha un component únic, un tractament del color que ens sostrau de la realitat i converteix el paisatge en relat.” La pintura en Toni Roig va unida a la passió per la fotografia que li concedeix una manera de mirar única, un distanciament de l’element natural que ho embolcalla tot d’una condició d’imatge, explica el comissari.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Pere Blanco va posar èmfasi en el fet que un dels mandats fundacionals de la Sala d’Exposicions Municipal és precisament que siga un centre d’estudi dels artistes d’Algemesí i va parlar d’aquesta mostra com ‘un homenatge i una manera de donar visibilitat a Toni Roig, artista local que defensa la cultura i l’art de la nostra ciutat i figura central de l’escola paisatgística contemporània’.

La mostra es completa amb escenaris urbans d’Algemesí: els carrers desproveïts de transeünts, amb els seus enquadraments en contrapicats, converteixen les cases, els murs, els arbres, les places i els monuments de la ciutat en visions inèdites del quotidià. Una oportunitat única per a descobrir les múltiples facetes d’un artista que porta la naturalesa i el paisatge a l’àmbit de la reflexió, la suggestió i la bellesa.

L’exposició es podrà visitar a la Sala d’Exposicions Municipal d’Algemesí fins al 31 de juliol.