El joneguer d’Algemesí va tallar dos orelles i rabo el diumenge a Bocairent

Nek Romero torejant al natural. XIMO BUENO

Carlos Bueno.-  Nek Romero va debutar en públic l’any passat a Bocairent aconseguint les dos orelles i el rabo del seu antagonista. El joneguer d’Algemesí tornava al bonic municipi de la comarca de la Vall d’Albaida amb major ofici però també amb major responsabilitat.

No podia defraudar a una afició que ara li esperava amb expectació però amb una exigència superior. I Nek no va decepcionar. La seua evolució va quedar patent front d’un encastat animal de Nazario Ibáñez al que va acabar tallant-li, de nou, les dos orelles i el rabo.

Després de banderillar amb soltesa, exposició i originalitat, l’alumne de l’Escola de Tauromàquia de València va iniciar la seua faena amb molta torería per doblons per a seguir amb el toreig en redó. El becerro s’arrancava des de lluny amb zel, però calia deixar-li posada la muleta entre passe i passe perquè repetira les seues envestides. I així ho va fer amb autoritat i seguretat, fins i tot resolent amb desimboltura en els remats de les sèries.

La labor no va poder tindre el mateix ritme al natural perquè pel costat esquerre el jònec s’obria i pegava un molest derrot al final dels passes, però això no va aconseguir pertorbar la fermesa de l’algemesinenc.

Nek va finalitzar el seu quefer amb una vistosa successió de passes alternant els dos pitons i canviant-se la muleta de mà per l’esquena en cada ocasió amb el públic totalment entregat.

Les seues pròximes actuacions seran el divendres 22 en Alacant i el dissabte 23 en la localitat biscaïna de Trucios.