Frustrant encierro de La Cercada, que només va lidiar un bon exemplar en la jonegada que obria la Fira de Juliol de València, al que Nek Romero li va tallar l’única orella de la vesprada.

FOTO: Carlos Gómez LITUGO

LVA.-  No va ser bona la jonegada de La Cercada lidiada a València per a obrir la Fira de Juliol 2023. Només l’últim de la vesprada va oferir opcions de lluïment, i Nek Romero les va aprofitar.

La primera tanda de muleta a eixe animal va ser de genolls, en redó i molt pegat a les taules. La gent va explotar de goig perquè a eixes altures de la vesprada anhelava que ocorreguera alguna cosa emocionant sobre la arena. I l’emoció va prosseguir amb Nek ja en peu, per naturals, autoritaris i llargs. Mà baixa, seguretat, tot cenyit, actitud compromesa.

Semblava que pel pitó dret anava a perdre ritme la seua labor, però el d’Algemesí es va canviar la franel·la per l’esquena i, a més de l’olé!, va sorgir el uy!. Amb el jònec ja aplomat, Romero va tirar d’autoritat per a aconseguir que les envestides no decaigueren i l’emoció continuara fins al final. Va matar de gran estocada al segon intent i va tallar l’única orella de la funció.

El primer del seu lot va resultar deslluït. Després d’un inici de faena molt torero per baix, el animal es va anar directe al cos de Nek que, excepte desperfectes en la taleguilla, aparentment va resultar il·lés. Li va plantejar a continuació un quefer variat per tots dos pitons, sempre assentat de plantes i cenyint-se les envestides. Va haver passatges especialment llargs i templats al natural, però va tindre que descabellar i la petició no va ser suficient.