El becerrista d’Algemesí va protagonitzar una magnífica actuació i va eixir per la porta gran després de tallar dos orelles.

nek romero carlos bueno laveu dalgemesi agencia prensa2Carlos Bueno.-  Dia important per a Nek Romero. El joneguer algemesinenc debutava de llums després que l’any passat il·lusionara en les dos classes pràctiques en les que va participar amb l’Escola de Tauromàquia de València en les que va eixir a muscles. 10 d’octubre, Vinaròs, data i plaça per als amants de les estadístiques. Nek feia el paseíllo vestit de torero per primera vegada en la seua incipient carrera, i per la porta gran va eixir després de tallar les dos orelles del jònec d’Aída Jovaní que va sortejar.

Un quite en el que va alternar chicuelines i tafalleres va ser la seua targeta de presentació. Li ho va realitzar al jònec del seu company de cartell, a l’anterior al seu. L’algemesinenc es va quedar totalment quiet, atornillat a l’arena, i la plaça va ser un clam. Era el presagi del que estava per protagonitzar. I el que va passar va ser tot extraordinari de principi a fi.

Per a mantindre la intensitat va esperar al seu antagonista a portagayola i el va rebre per saltilleres, i encara que va eixir atropellat, no va minar la seua disposició i va seguir capotejant amb gust a la verónica. Després d’un variat i vistós terç de banderilles va iniciar la seua faena en el centre del rogle, muleta avançada i passes llargs. Va haver una altra tanda més abans de decidir-se a baixar la mà, primer al natural i després en redó, i la seua labor va pujar en intensitat.

Temple, despaciositat i gust van ser els ingredients que estava posant Nek fins a eixe moment. Però a partir d’ahí el jònec va perdre fixesa i la faena no va poder continuar pujant en intensitat. Es va desplantar el d’Algemesí en una demostració de valor abans d’entrar a matar amb decisió, i a les seues mans van anar a parar les dos orelles de l’animal i el trofeu que li designava com a joneguer triomfador del festeig.