Nits de Música a la Xopera és un festival gratuït de músiques del món que acull diverses actuacions els pròxims divendres de juliol a les 22.30 h.

Vicent Nàcher Ferrero.-  Un any més tornen les Nits de Música a la Xopera, de la mà del professional Josep Maravilla, director d’aquest festival de músiques del món. I com sempre, aquestes estan programades per al mes de juliol al paratge natural per excel·lència del nostre poble, la Xopera. Noves sensacions, màgia, color, relax i festa en un lloc idíl·lic, en el qual any rere any ens trobem els riberencs, per tal de gaudir d’uns espectacles especialment dissenyats per a tota la gent amant de les altres músiques. Així, tots els divendres de juliol excepte el primer, tindrem un concert a les 22’30h. S’acosta novament la celebració de l’estiu.

En primer lloc, el 8 de juliol tindrem l’actuació de MATTHIEU SAGLIO QUARTET, l’eix de la carrera del qual sempre ha estat intentar que el seu violoncel aconseguisca dialogar amb altres cultures. En segon lloc, el 15 de juliol actuaran THE DANCE CRASHERS BAND, un projecte de música jamaicana que aposta per un estil pur, però amb una sonoritat moderna, potent i actual. En tercer lloc, el 22 de juliol gaudirem de REINA ROJA, que amb un estil personal que beu de la copla, el flamenc, ritmes llatins i músiques del món, ens ofereix una nova mirada. Finalment, el 29 de juliol tancarà les nits DAVID PASTOR TRIO, amb el trompetista de jazz més important de l’escena musical espanyola, el qual ha participat en els grans festivals de jazz internacionals.

Totes les formacions que venen a les Nits de Música a la Xopera d’enguany, presentaran els seus nous treballs artístics. D’aquesta manera, tindrem músiques del món, música jamaicana, flamenc i ritmes llatins, jazz. Un recorregut que farem junts per totes les cultures i que inevitablement ens enriquirà educant la nostra sensibilitat artística. Una oportunitat d’experimentar noves sensacions. L’Ajuntament d’Algemesí torna a apostar una vegada més per la cultura, en la que enguany ja és la setena edició de les Nits de Música a la Xopera, les quals ja són d’obligada assistència per a un públic interessat en una altra manera d’entendre la música i la cultura. Un programa musical força interessant i cosmopolita que no us podeu perdre!