El Consell Escolar Municipal d’Algemesí rebutja la petició de la Conselleria i manté el calendari que proposa acabar les classes tres dies més tard.

LVA.-  El Consell Escolar Municipal d’Algemesí ha decidit continuar amb el calendari previst -i proposat en principi a la Conselleria d’Educació- que inclou acabar les classes tres dies més tard que en altres municipis. D’esta manera s’aconsegueix tindre lliure tota la Setmana de Bous.

La decisió s’ha pres en la reunió mantinguda hui mateix (12 de setembre) després que la Conselleria demanara a la comunitat educativa d’Algemesí que presentara una nova proposta de calendari escolar. El Consell ho ha rebutjat per entendre que és compatible completar la totalitat de les jornades lectives sense haver d’assistir a classe durant la setmana taurina.

Cal assenyalar que la Direcció Territorial d’Educació autoritza els municipis a tres dies de festes locals. A Algemesí dos d’ells es gasten en la Setmana de Bous i un altre a juny per Sant Onofre. Així, per a tindre els tres dies necessaris per a completar la setmana taurina, el Consell s’ha emparat en les indicacions que l’any passat va rebre de la Conselleria, que donaven llibertat per a acabar les classes més tard sempre que no se sobrepassara la data de Sant Joan (24 de juny).

Tenint en compte que, encara afegint tres dies lectius, en cap cas s’arribaria a eixa data, el Consell ha decidit continuar avant amb el primer calendari proposat a la Conselleria i gaudir de tota la Setmana de Bous de vacances.