La falla Nou Mercat ha aconseguit guanyar el primer premi de falla gran i infantil fent un doblet.

LVA.-  Ahir 17 de març, es va celebrar l’entrega de premis de Falles a Algemesí. En unes festes marcades per la pluja, la Junta Local Fallera ha demostrat un esperit d’adaptació admirable per tal que tota la comunitat fallera gaudisca d’una celebració digna. L’acte de lliurament s’ha hagut de canviar d’ubicació, passant de la clàssica Plaça Major al Teatre Municipal, on han assistit els i les representants de cada comissió així com les seues persones acompanyants.

La falla Nou Mercat s’ha imposat com a la millor d’Algemesí tant de falla gran com infantil aconseguint el doblet. El segon lloc en els grans monuments ha sigut per a la falla Plaça del Cid, la tercera posició l’ha obtingut la comissió Plaça Tres Moreres, el quart lloc ha estat per a la falla Santa Bàrbara, la cinquena posició l’ha aconseguit la falla del Pla; la falla que ha quedat en sisé lloc ha sigut Víctor Pradera, la setena posició ha sigut per a la falla Crist de l’Agonia, el huité lloc l’ocupa la falla Ideal Terrassa, la novena Parc Bernat Guinovart, la falla Parc Salvador Castell s’ha classificat en desena posició, mentre la falla Cavanilles, que ha sofert les conseqüències de la pluja i el vent, ha quedat en onzena posició.

En categoria infantil la triomfadora enguany també ha sigut la falla Nou Mercat. La falla Parc Bernat Guinovart ha obtingut el segon lloc; després d’ella, tercera, la falla Plaça del Cid, la comissió Ideal Terrassa ha quedat en quart lloc. En cinquena posició l’associació fallera Plaça Tres Moreres, seguida de la falla Santa Bàrbara que ha obtingut la sisena posició. El seté lloc ha estat per a la comissió Víctor Pradera; en huité lloc la falla del Pla, la novena posició s’ha atorgat a Crist de l’Agonia, la desena posició ha sigut per a la falla Cabanilles i, per acabar, l’onzena posició per a Parc Salvador Castell.

L’Ajuntament, a través de l’Agència Municipal de Promoció del Valencià, ha atorgat el IV Premi «Roberto Martínez» al millor Llibret de Falla a “Cidcionari Faller” d’Enrique Bastida Berenguer de la Falla Plaça del Cid, que també ha guanyat la Menció a millor poema satíric i millor portada. També s’han atorgat Mencions a la millor maquetació i disseny així com millor contingut infantil al llibre “Nou Menú. La Nostra Cuina Valenciana” de la falla Ideal Terrassa i la menció a millor article al llibret de la Falla Nou Mercat “Una llengua és un mercat.”

La Menció Honorífica i el banderí d’«Enginy i gràcia» ha estat a la falla gran de la Plaça del Cid i a la falla infantil del Parc Bernat Guinovart. Per la seua banda, la regidoria d’Igualtat ha volgut premiar a la falla Plaça Tres Moreres amb el Premi Igualtat. La imatge presentada per la falla Plaça del Cid ha aconseguit el ninot indultat en categoria grans, i la presentada per la falla Parc Bernat Guinovart en infantil. A més, també s’ha entregat els premis de la Cavalcada del Ninot i les recompenses de la Junta Central Fallera.