Els primers dies d’octubre arribaren a Algemesí membres d’un clan familiar de Gandia que es van distribuir entre els barris de El Raval i El Carrascalet. Presumptament, alguns dels seus integrants havien estat involucrats en l’assassinat de dos persones només unes setmanes abans, la qual cosa va preocupar als veïns dels barris algemesinencs.
Pel que sembla, una vegada ja instal·lats a la nostra ciutat, les seues vivendes de Gandia van ser incendiades suposadament per familiars i amics de les víctimes. Després de tot açò, es van sentir rumors que especulaven amb la possible arribada a Algemesí de membres de les famílies dels assassinats buscant venjança. La policia es va posar en alerta i durant uns dies va desplegar varies unitats pels dos barris.
La desagradable situació va fer que alguns veïns de El Raval pressionaren als nous inquilins fins a aconseguir la marxa de part de la família instal·lada en el seu barri. No obstant açò, els que estaven en El Carrascalet no se’n anaren i continuen allí.
Es tracta d’una extensa família formada per més de 40 membres. Més de la meitat d’ells són xiquets sense escolaritzar que, amb la seua arribada, van alterar l’habitual tranquil·litat del veïnat ja que cridaven contínuament i maltractaven el mobiliari urbà i la vegetació de la Plaça d’Espanya, i els més joves no respectaven els senyals de circulació i conduïen a tota velocitat pels carrers creant situacions de evident perill per als habituals vianants del barri.
Davant tal situació els veïns se sentiren molests i atemorits. La preocupació va fer que molts extremaren les cauteles amb els seus fills menuts, als que no deixaven eixir a jugar al carrer com abans. Per tal cosa, van decidir avisar a la policia davant la mínima anomalia, aconseguint que els agents augmentaren la seua presència en el barri i, amb açò, un millor comportament dels residents forasters. Encara així la preocupació continua perquè El Carrascalet ha sigut tradicionalment un barri tranquil i vol seguir sent-ho.