Les noves normes entraran en vigor el pròxim dissabte, 26 de juny.

LVA.-  El Consell Interterritorial de Sanitat va aprovar ahir dimecres la nova normativa sobre les mascaretes, que elimina l’obligatorietat de dur-la posada als exteriors, però indica que cal posar-se-la si no es pot complir amb la distància mínima de seguretat d’1’5 metres. La mascareta, en qualsevol cas, continuarà sent obligatòria en el transport públic, en esdeveniments multitudinaris i on hi haja concentració de gent.

Novetats en l’ús de la mascareta:

– No serà obligatori usar mascaretes a l’aire lliure sempre que es respecte l’1’5 metres de distància, però sí si n’hi ha aglomeracions.

– Continuarà sent obligatòria als espais tancats i també al transport públic.

– Tampoc serà obligatòria per als usuaris de creuers en espais oberts si es pot mantindre una distància de 1’5 metres.

– Hi ha que portar-la en concerts a l’aire lliure o esdeveniments semblants si s’està de peu. Si s’està assentat i amb es manté una distància d’1’5 metres es podrà prescindir la mascareta.

– Deixarà de ser obligatòria en aquelles residències on el 80% de les persones residents estiguen vacunades. Sí que serà obligatòria per als treballadors i per a les visites.

– Serveis com els bombers podran prescindir de la mascareta si un 80% dels treballadors estan vacunats.

L’ús de la mascareta era obligatòria en espais exteriors des de maig de 2020. La nova mesura es farà efectiva este dissabte 26 de juny.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha dit que «la mascareta l’hem de dur amb nosaltres encara que no sempre la portem posada». Segons el president de la Generalitat, Ximo Puig, a la Comunitat Valenciana s’aposta per començar la relaxació de l’ús de màscares en platges i en recintes naturals, i «si és en altres àmbits, ha de ser des de la màxima prudència».