Es valoraran els danys i dilucidaran responsabilitats per la caiguda d’un pi de grans dimensions al Parc Salvador Castell.

LVA.-  Les regidories de Parcs i Jardins i d’Urbanisme han obert un expedient per a valorar els danys i dilucidar responsabilitats per la caiguda d’un pi blanc d’uns 30 metres d’altura el passat divendres 18 en el tram d’obres de la reforma del Parc Salvador Castell.

El dilluns al matí l’equip municipal del departament de Medi Ambient i Urbanisme es van desplaçar a les mateixes obres per analitzar les possibles causes de la caiguda. El personal tècnic va poder observar que hi havia arrels amb tonalitats i llargàries diferents, cosa que indicava que no podien haver-se arrancat totes a la vegada durant la caiguda.

Segons l’informe mediambiental que acompanya l’expedient “les arrels principals curtes i amb una coloració ocre evidenciaven que havien estat seccionades abans (les que es van trencar en la caiguda tenien un color més clar), i segurament per maquinària pesada, donades les dimensions d’algunes d’elles”. Precisament per la importància estructural d’estes arrels, i donat que el terreny estava banyat per les pluges i la lleugera inclinació del pi, este va caure cap al sentit oposat dels talls mencionats, afortunadament sense conseqüències personals.

La regidora de Parcs i Jardins, Palma Egido, ha posat l’èmfasi que en el projecte tècnic de la IV Fase de Remodelació del Parc Salvador Castell “es nomena en múltiples ocasions la importància de protegir l’arbrat i específicament es parla de fer atenció durant l’execució de les obres per no afectar les seues arrels.”

És per això que el mateix dilluns es va convocar una reunió d’urgència per començar una investigació que avaluara una possible sanció per mala praxis. Cinc dies després, s’ha obert un expedient on s’estudien mesures compensatòries per reparar els danys causats. El consistori proposa a l’empresa contractada la retirada de l’exemplar caigut, la reposició de l’arbrat i, en la mesura que siga posible, donar una segona vida a l’arbre caigut.

A més, s’està comprovant l’estat dels altres arbres del parc per si s’ha incomplit també amb les mesures de seguretat pertinents.