S’inicien les obres d’adequació del paviment de la plaça del Mercat.

LVA.-  Des de la Regidoria d’Urbanisme i Vies Públiques s’han posat en marxa les obres de recol·locació i substitució de part del paviment deteriorat i dels embornals de la plaça del Mercat per a evitar caigudes i filtracions, i facilitar el drenatge de l’aigua de pluja. Les obres tindran un cost de 254.511,40 euros i són finançades per la Diputació de València en càrrec al Pla d’Inversions de la Diputació.

Atesa la complexitat i la gran incidència que aquesta intervenció té en els accessos de vehicles, mercat dels dissabtes, terrasses d’establiments i recollida de fem, estes obres es realitzaran per fases per a minimitzar les molèsties al veïnat. Les obres tindran una durada total aproximada de quatre mesos. En esta primera intervenció, que es prolongarà durant 3 o 4 setmanes i que afecta la zona de vianants on s’ubica la terrassa del Bar Colón, s’alçarà el paviment d’una part de la plaça per recol·locar-lo i es renovarà el deteriorat a causa del pas de vehicles.

L’alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis, considera que «es tracta d’una intervenció molt necessària per la gran activitat que concentra la plaça del Mercat, sobretot per a les persones majors, que han de poder transitar en condicions de seguretat».

Així mateix, Borja Revilla, regidor d’Urbanisme i Vies Públiques, ha afirmat: «Estem parlant d’una zona molt concorreguda, amb molts usos i cèntrica que feia que el seu estat tinguera la necessitat d’una actuació imminent. Però, a banda de les millores a l’ús, esperem que les obres afavorisquen l’activitat comercial i augmente l’afluència de clients als comerços de la zona».

Una vegada finalitze la Fase 1 de les obres s’iniciarà la Fase 2, compresa entre el tram d’IBOR i el Bar Garrofera. Esta fase tindrà una major incidència sobre el trànsit i s’hauran de prendre noves mesures per poder executar les obres. En acabar, començarà la Fase 3, que se centra en la zona de vianants on es troba l’antiga reixa del mercat.

L’Ajuntament d’Algemesí seguirà informant sobre la marxa de les obres i les zones afectades en les properes fases. Més informació en el BIM Berca que està repartint-se o en el web municipal.