José Cruz va lidiar una noble i manejable jonegada a la que li va faltar fons i classe. El d’Algemesí va sortejar un primer animal manso i un altre just de forces.

Carlos Bueno-  Jonegada en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, patrona de València. Bon ambient en les esteses. Jònecs de José Cruz, que en la passada fira de Falles va lidiar una becerrada extraordinària. Però en este cas el resultat final no va ser tan complet com llavors. La seua noblesa no va poder tapar la falta de forces en algun cas, de classe en uns altres i de final en general. Encara així, van permetre que els joneguers pogueren mostrar el seu concepte i que Nek Romero tallara una orella.

Desclassat, al seu aire, marcant querència als adintres, pegant derrots… el tercer no li ho va posar fàcil a Nek Romero, que va xafar terrenys compromesos molt pegat a taules, sempre cenyit i arriscant en tot moment en un quefer de sobresalts que va arribar amb força al públic. Després va fallar amb l’estoc.

Amb una primera sèrie de genolls en el centre del rotgle va donar inici a la seua faena al que tancava la vesprada. Els posteriors naturals van tindre despaciositat i gust. Però al de José Cruz li va faltar fuelle perquè la intensitat fora la que buscava el d’Algemesí, que va tornar a mostrar el seu valor en una fase final mot arrimat. L’espasa va viatjar precisa al segon envit i a les seues mans va anar a parar un apèndix.

El d’Algemesí va alternar amb Ismael Martín, que també va tallar una orella, i amb Manuel Caballero, que va pegar una volta al rogle.

Fitxa:

Dissabte 11 de maig de 2024. València, jonegada en honor a la Verge dels Desemparats. Jònecs de José Cruz.

Nek Romero: silenci i orella després d’avís.

Nek està anunciat el pròxim dimarts 14 de maig en la fira de San Isidro de Madrid, per lidiar jònecs de Montealto amb Diego Bastos i el valencià Samuel Navalón.