Desesperant jonegada de Dolores Aguirre que va lidiar exemplars complicats, aspres, amb geni i que van desparramar la vista. Diego Peseiro i El Melli es van repartir una orella.

Passe de pit de Diego Peseiro. M.C/Prensa2

Carlos Bueno.-  Un mostrari d’animals amb geni va lidiar Dolores Aguirre en la primera de la Setmana de Bous d’Algemesí. No van tindre recorregut, ni classe, ni es van emprar. Algun va desparramar la vista. Cap va tindre un mínim recorregut. Van protestar, van cabotejar. El menys roïn va ser el segon, més manejable que la resta de complicats germans.

La faena de major mèrit la va signar Diego Peseiro davant el tercer de la vesprada, que topava amb violència més que envestia. El portugués va assentar les sabatilles i va lluir fermesa, decisió i autoritat fins a aconseguir algun muletazo estimable. Sempre ben col·locat, es va mostrar molt compromés per tots dos pitons i, encara que no va poder haver ligazón, la seua actitud va tindre premi després d’una estocada defectuosa però efectiva.

Amb el que va obrir festeig va posar la seua millor voluntat, però no va aconseguir templar les envestides del seu antagonista i la faena mai va prendre el mínim vol. A més es va eternitzar amb l’estoc.

El Melli torejant en redó. M.C./Prensa2

No va tindre la seua millor actuació Germán Vidal “El Melli”, que va tallar una orella de l’exemplar menys complicat malgrat la seua evident falta de seguretat. Molt efectista, el de Sanlúcar va torejar de cara a la galeria però sense la confiança i autoritat necessària per a triomfar amb rotunditat. Tampoc va provar de torejar al natural ni una sola vegada.

Fitxa del festeig:

23 de setembre de 2023. Algemesí, 1ª de fira. Ple. Jònecs de Dolores Aguirre complicats i amb geni. Més manejable el segon.

Diego Peseiro: silenci després d’avís i una orella.

Germán Vidal “El Melli”: orella i silenci.