Pablo Bellot Primer Premio Señales de Humo premi pintura algemesí agencia prensa2 fotoperiodismo periodismo notas de prensaEl divendres 26 de gener a les 20 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició de les obres finalistes del XXIII Premi de Pintura “Ciutat d’Algemesí” i el lliurament dels guardons als artistes premiats de la mà de l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano i el regidor de Cultura, Pere Blanco.
Aquest certamen s’ha convertit en una cita imprescindible en el panorama nacional, un punt de trobada entre artistes, crítics d’art i personalitats del món de la cultura i ciutadans del carrer que obrin un espai de debat entorn del paper de la pintura en el context la cultura visual contemporània. 
Aquesta edició ha batut rècord de participació amb 285 obres a concurs, de les quals, solament 20 treballs han sigut seleccionades per a aquesta exposició pel jurat format per José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus; Esther Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història; Marisol Salanova, crítica d’art, Josep Sanleón i Esteve Adam, escultor i pintor.
Enguany la selecció compta amb temàtiques transgressores i realismes que tracen un escenari viu, obert a l’experiència estètica i a l’anàlisi crítica de la realitat, la qual cosa queda reflectit en les tres obres guanyadores. Sonia Carballo rep un segon accésit per “49 maneres de dibuixar a una mare”, una figuració dibuixística en un entorn còsmic i surrealista. D’altra banda, María Carbonell aconsegueix un primer accésit amb “Nobody will speak about us when we were dead” i ens situa en un escenari delirant que posa en contraposició la guerra, i la infància ajudant-se del contrast cromàtic de colors fluor sobre blanc i negre.
Finalment, Pablo Bellot ha aconseguit el primer premi amb els seus “Señales de humo” que increpa a la societat còmplice de la crisi de valors en la qual vivim. Al mateix temps, la seua obra, manifesta la influència de l’art urbà en el llenguatge pictòric integrant paraula, gest i acció en negre sobre blanc.
A més d’aquestes obres, la mostra es completa amb noms com Ana Chacón, Miguel Castillo, Álvaro Manen, Patricia Trinidade, Jarr, Bartolomé Junquera, Melchor Balsera, Juan José Gimeno, Rubén Miguel Losada, Nuria Muñoz, José Francés, Josep Tornero, Paco Díaz, Juan José Pedrosa, Albert Sesma, Juan Olivares i Jorge Andresa que formen part d’una selecció exquisida que ens convida a un viatge per la pintura contemporània i que comprèn el magnífic estat de salut de la
pintura com a manifest de la societat.
L’exposició, en la qual participa la Diputació de València, Cellers Coviñas i Fashion & Art Projects, podrà veure’s fins al pròxim 11 de març.