La història escrita per Paula ha guanyat entre els més de 2.950 alumnes que s’han presentat al concurs.

LVA.-  La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha anunciat ja els seus guanyadors. Els actes han estat seguits per més de 400 alumnes, professors i familiars.

De les 200 històries finalistes, el Premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2021, guardonat amb un iPhone, ha caigut en mans de Paula Segura Cáliz, de l’Escola Daina Isard d’ Olesa de Montserrat, pel seu relat “El llibre de la meva vida”. El jurat, format per experts dins del món literari i cultural, ha considerat que la història mereixia el primer premi “per una narrativa potent amb descripcions precises i commovedores que es resolen amb mestria i sense diàlegs. Aquest conte és una xicoteta obra d’art que cal llegir diverses vegades per gaudir-la i descobrir, en cada lectura, una nova pinzellada d’emocions”.

La Segona Millor Història AMIC-Ficcions 2021 ha estat per Mireia De Zoysa Caja, de l’IES Alexandre de Riquer, per l’obra “De dins” que el jurat ha considerat que té “Una prosa elegant, que beu alhora de bones lectures clàssiques i d’un lirisme contingut i eficaç, destinat sens dubte a dotar de fermesa literària un imaginari gairebé surrealista, fantasiós, que sap mirar, com els bons escriptors, a l’altra banda del mirall. Una prosa que conquista”.

El Premi a la Millor Història de València ha estat per Alexandre Flores Burillo, William Foggin Roca i Pablo Pérez Urquizu, de l’IES Ramón Cid de Benicarló, amb el seu relat “Memento mori” del qual el jurat ha destacat que “el text transita a cavall entre les històries policíaques i les llegendes més sòrdides carregades d’enigmes. Fa una molt bona mixtura entre el suspens i el misteri i ha sabut descriure amb bona ploma el sabor de la por”.