El polígon Pepe Miquel es converteix en la segona Entitat de Gestió i Modernització d’Algemesí.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí va aprovar, per unanimitat, en la seua sessió plenària de febrer, celebrada en la vesprada d’ahir, la constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització Pepe Miquel d’Algemesí.

El tràmit de l’aprovació en plenari municipal era l’últim pas burocràtic després de tot el treball realitzat pels empresaris del Parc Empresarial, ja que prèviament es va aprovar per part dels representants empresarials la voluntat de constituir la EGM, el projecte d’estatuts, el projecte de conveni de col·laboració amb l’Ajuntament, el pla d’actuacions i el pressupost de 2023 i la Junta Directiva que regirà l’entitat durant els pròxims quatre anys. Tots els acords es van prendre per la unanimitat dels empresaris presents o representats que suposaven el 75% del total de propietaris i que al seu torn suposaven el 98,74% dels coeficients de participació del Parc Empresarial.

Mario Juan, en representació d’Agriconsa, va ser elegit president de la EGM, mentre que Francisco José Natek, en representació de Verdnatura, va ser elegit com a vicepresident. Juan Antonio Villalba, en representació de Hortitec, assumirà la secretaria, mentre que la tresoreria recaurà en José María Costa, en representació d’Anecoop. Finalment, l’única candidatura a vocalia va ser la presentada per Palma Egido, en la seua condició de regidora de Promoció Econòmica, en representació de l’Ajuntament d’Algemesí.

Segons el que s’estableix en la Llei 14/2018 de promoció de les àrees empresarials, la EGM ha de comptar amb una gerència professional, càrrec per al qual va ser designat Adrián Palmero, en representació de Finques Girbés, que ja gestionen també la EGM del polígon de Cotes.

La constitució formal de la EGM permetrà, a partir d’ara, establir una eina de col·laboració entre l’Ajuntament d’Algemesí i els empresaris del Parc Empresarial per a donar solucions àgils i efectives a les necessitats actuals de l’àrea, establir els mecanismes de diàleg i comunicació perquè els empresaris puguen participar en la planificació de les inversions i els projectes a executar que permeten catalogar el polígon com avançat i per a potenciar l’atracció de nous projectes empresarials a un parc empresarial que en els últims mesos està vivint una transformació completa gràcies a les empreses que estan instal·lant-se en una àrea empresarial absolutament estratègica pel seu enclavament al costat de l’accés directe a l’autopista AP-7.

Per al president de la EGM, Mario Juan, “la constitució de la EGM suposa un pas molt important en el desenvolupament del parc empresarial i en la cerca de la catalogació com a àrea empresarial avançada, així com per a l’obtenció de majors i millors inversions públiques per al manteniment i modernització de les àrees empresarials dins de l’estratègia marcada per l’Agrupació Empresarial d’Algemesí–EMPAL i per l’Ajuntament d’Algemesí”.

Per a la regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido, “la constitució d’esta segona EGM en el municipi representa la voluntat dels empresaris per participar activament en les polítiques industrials del municipi i una mostra clara i evident del suport que des de l’Ajuntament venim oferint als empresaris per a fer d’Algemesí un Municipi Industrial Estratègic en la línia definida per la Llei de promoció de les àrees empresarials”.