PP: L’Ajuntament escriu malament el nom del periodista i escriptor local Martí Domínguez Barberá.

Populars Algemesí.-  Quan pensàvem que no es podia fer pitjor en la reforma eterna del Parc Salvador Castell, l’Ajuntament ens ha tornat a sorprendre amb la instal·lació d’un rellotge de sol.

L’escultura, gravada en acer corten -un acer que s’oxida de manera natural-, s’ha realitzat en honor al periodista i escriptor local Martí Domínguez Barberá, encara que el resultat final no ha sigut l’esperat. El cognom de l’il·lustre veí algemesinenc s’ha tallat incorrectament; així, figura Dominguex, en lloc de Domínguez. Atés que el gravat làser s’ha fet en la pròpia escultura, l’error obligarà a substituir la peça al complet.

Veïnat cansat

Estes obres es van iniciar al gener de 2022 i tenien una previsió d’execució de sis mesos. Tal era el retard, que l’Ajuntament va haver de recepcionar de pressa i corrents part de l’obra per a poder muntar les casetes de la setmana taurina. Com que estava sense finalitzar, es van produir multitud de caigudes, algunes d’elles van acabar en urgències amb lesions com a esquinços o fractures.

A data de hui encara no estan finalitzades. A estos incompliments reiterats per part de l’empresa, se sumen les males qualitats, la mala execució i els sacrilegis mediambientals. No oblidem quan vam poder comprovar en un vídeo com els operaris arrancaven les arrels d’un emblemàtic pi que va acabar caiguent. La pressió exercida pels regidors del PP va propiciar que l’Ajuntament anunciara un expedient sancionador, encara que va quedar en res perquè l’equip de govern va perdonar a l’empresa a canvi de reconvertir el tronc en una “espina de peix” que s’ha homologat com a columpi per a jugar els xiquets.

Embornals gravats amb el nom “Ajuntament de València” col·locats en una zona de terra per a embossar-se fàcilment, bancs que s’han col·locat del revés, just en les taules de les terrasses o multitud de terra que genera tanta pols que impedix als veïns obrir les finestres, són algunes de les principals queixes del veïnat.

“L’hemeroteca passa factura i en esta ocasió, l’equip de govern hauria de tindre la cara roja de tot el que van fer en l’oposició i en el que han convertit este tram de parc. On estan les pancartes de Salvem El Parc que Marta Trenzano, Pere Blanco i l’exalcalde socialista encapçalaven? Això sí que és un sequer i no el desert del Sàhara, però deixant de costat temes estètics, tota l’obra en si, des de l’inici fins a dia de hui, ha sigut una autèntica vergonya”, lamenta José Javier Sanchis, portaveu del PP.