L’Ajuntament d’Algemesí prepara el pla de seguretat per a les festes de la Mare de Déu de la Salut i la Setmana Taurina.

LVA.-  Durant el mes de setembre Algemesí celebra les dues festes que més públic acullen i per tal d’evitar qualsevol incident, tant durant la celebració de les festes de la Mare de Déu de la Salut com en la Setmana Taurina, s’ha celebrat una junta de seguretat en el consistori de la ciutat, en el qual han participat els principals responsables polítics i policials de les administracions implicades.

En la Junta de Seguretat han participat l’alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis; la subdelegada del govern, Raquel Ibáñez; el comissari cap de la comissaria d’Alzira-Algemesí, Carlos García; el regidor de Seguretat, Kiko Reinoso; el regidor de Festes, Nacho Silvestre, i el comissari cap de la Policia Local, Erich Vanacloig.

En aquesta reunió, els assistents han aprofitat l’ocasió per a avaluar les necessitats dels operatius disposats durant anys anteriors i així seguir millorant la seguretat en els actes massius que viu la ciutat d’Algemesí. Aquests dispositius s’enfoquen principalment durant les tres processons de la Mare de Déu els dies 7 i 8, com als diferents escenaris on transcorre la Setmana de Bous.

En la reunió s’han tractat diversos assumptes que afecten a la seguretat en el municipi i s’ha avançat en la coordinació entre la Policia Local i la Policia Nacional. Des de l’Ajuntament es vol aplicar una política de seguretat que previnga els casos de vandalisme i lluitar contra els actes incívics.

Controls robatoris al camp

 La reunió de la Junta de Seguretat d’Algemesí també ha servit per a coordinar les accions a emprendre per a prevenir els robatoris durant la campanya citrícola.

Al llarg de la reunió s’abordaren accions als centres escolars per a la prevenció de l’assetjament escolar i ciberseguretat.