La campanya d’Ecovidrio té com objectiu conscienciar sobre la importància de separar els residus de vidre durant el transcurs de les festes falleres.

LVA.-  La plantà del vidre és una iniciativa que pretén conscienciar a la ciutadania d’Algemesí, i especialment a la comunitat fallera, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Ecovidrio, l’entitat que s’encarrega de la gestió del vidre en Espanya, ha vinilat els contenidors de vidre pròxims als 11 casals fallers i ha marcat un repte per al municipi de quilograms d’envasos de vidre recollits durant les festes.

En la campanya, en la que Algemesí competeix per ser el més sostenible amb onze municipis on es celebren les Falles, es contemplen 3 premis diferents. Una plantació d’arbres en la localitat serà el premi principal, que guanyarà el municipi que més aconseguisca incrementar la recollida de vidre respecte al mateix període de l’any anterior (superant almenys un 5%) i més difusió faça de la iniciativa.

A més, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd d’Ecovidrio i també hi haurà un premi per a tots els casals fallers que reciclen en el seu propi contenidor 400 kg o més de residus d’envasos de vidre, en aquest últim cas serà un mini-iglú, un mini contenidor amb la imatge de campanya. El regidor de Serveis Públics, Raül Adam, s’ha mostrat agraït amb els casals fallers per “la seua col•laboració en projectes de gestió de residus en un moment mediambiental tan determinant com el que vivim actualment.”

Per a reforçar la iniciativa, que compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, educadors ambientals visitaran aquest dimecres i dijous els casals per a informar sobre la importància de la participació ciutadana, ja que el vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i es reutilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.