L’equip de govern compromet el funcionament del teixit esportiu local, ja que l’aportació municipal suposa la seua principal font d’ingressos. La temporada està a punt d’acabar i el pagament encara es demorarà, en el millor dels casos, fins a meitat de maig.
A data de hui, l’Ajuntament d’Algemesí encara no ha abonat l’avançament del 50% de la subvenció a associacions i clubs esportius del municipi. Incomprensiblement el regidor de Cultura i Esport ha tractat l’assumpte amb mesos de retràs. Tant, que fins al dia 31 de març no s’aprovà pel Ple Municipal.
Amb data 13 d’abril de 2016 va ser publicada l’ordre en el BOP i el termini de reclamacions finalitza el 30 d’abril; amb la qual cosa, en el millor dels casos si no existixen reclamacions, es podrà ordenar el pagament a partir del 2 de maig, el que significa que els clubs i associacions podrien disposar de les subvencions a meitat del mes de maig, quan pràcticament moltes de les competicions han acabat.
Açò està originant situacions crítiques en les associacions i col·lectius locals, ha que l’aportació municipal constituix un pes molt important en el seu finançament. El fet de no haver cobrat encara el primer pagament es un handicap a l’hora de poder funcionar amb normalitat i poder pagar mutualitats, àrbitres, desplaçaments, monitors, etc.
Cal recordar que Algemesí és una ciutat molt rica pel que fa a col·lectius esportius i culturals, en què estan associats més d’un miler de veïns, i és lamentable que l’equip de govern d’Algemesí, amb la seua falta d’implicació comprometa d’esta manera el bon funcionament dels mateixos.
Fins ara era habitual efectuar el pagament en el mes de gener, donat que els clubs no funcionen per anys naturals, i al pas que anem van a cobrar a final de temporada.
Des del Partit Popular demanem a l’equip de govern que es pose les piles, ja que porten quasi un any en el govern municipal i la ciutat no pot anar a remolc de polítiques ineficaces i ineficients. És la primera vegada que l’Ajuntament d’Algemesí es convertix en un morós amb les seues pròpies associacions.
Font: PP