“Marta Trenzano, Pere Blanco i el regidor trànsfuga porten a terme la major traïció als nostres agricultors”, ha lamentat el portaveu popular, José Javier Sanchis.

Partit Popular d’Algemesí.- El dimecres es va celebrar el ple extraordinari sol·licitat pel Grup Municipal Popular per a tractar una moció de suport fiscal als nostres agricultors, en la qual es demanava al Govern d’Espanya la devolució de l’IBI rústic de l’any 2019 i la condonació del rebut de 2020. La intenció del ple extraordinari era poder registrar la petició al Ministeri abans del mes d’agost. Però lamentablement no es podrà traslladar esta sol·licitud perquè l’equip de govern local format per PSOE, EU i l’ex regidor de Ciutadans va tombar la proposta amb la seua majoria absoluta. Compromís i Vox sí que van donar suport a la moció.

En la moció, a part de la sol·licitud d’exoneració, es demanava al govern la compensació al consistori amb els fons corresponents, de manera que no afectara el pressupost d’ingressos de l’Ajuntament d’Algemesí després de retornar els rebuts als agricultors locals. Aquesta situació ja es va donar en dos ocasions durant el mandat del Partit Popular a Algemesí, on es va aconseguir esta exoneració del pagament.

“Marta Trenzano, Pere Blanco i el regidor trànsfuga han portat a terme la major traïció als nostres agricultors. Han votat en contra d’una cosa tan senzilla com sol·licitar un baló d’oxigen fiscal per al sector agrari, tan castigat per episodis de vent, fortes pluges i pedra, i liquidacions negatives. És senzillament una vergonya que els mateixos que s’ajunten per a pujar-se els jornals, s’alien per a frenar una proposta que era positiva per a la ciutat simplement perquè naix del Grup Popular”, ha lamentat José Javier Sanchis, portaveu de la formació, qui ha recordat que esta traïció se suma a la pujada de l’IBI urbana executada enguany.

En el Ple, Sanchis va posar l’accent en la hipocresia dels dirigents que votaven en contra d’una proposta idèntica que al febrer de 2012 van votar a favor. L’única diferència és que en aquell moment governava el PP en el Govern d’Espanya i en l’Ajuntament, que no va tindre cap inconvenient a exigir als seus superiors una mesura necessària per al sector. Amb aquesta actitud han demostrat que estan en les butaques per a defensar les seues sigles i no als ciutadans als quals representen.

Por a la transparència

Des del Grup Municipal Popular, lamenten també les poques ganes de treballar i la falta de transparència de Trenzano i el seu equip. En la sol·licitud del ple extraordinari, els regidors del Partit Popular van autoritzar l’alcaldessa a incorporar les mocions de tots els partits de l’oposició que es van quedar per tractar en el ple anterior, però la primer edil va convocar el ple sols amb un únic punt, desaprofitant la sessió. “Una de les mocions pendents és una proposta de rebaixa de sous i assessors també presentada pels regidors del PP d’Algemesí, per la qual cosa molt probablement Trenzano preferirà retardar-lo el màxim possible per a forçar que l’emissió del ple ordinari de juliol es faça el mes d’agost. Pretén així que la majoria de ciutadans no puguen enterar-se de com novament voten en contra i enganyen a la ciutadania que els va votar quan abanderaven allò de ‘les persones primer’”.