La decisió de reduir les parades del mercat ambulant al 50% evidència la falta d’iniciativa després de cinc mesos de pandèmia.

mercat algemesiPopulars Algemesí.-  Per al PP d’Algemesí és alarmant que cinc mesos després que s’iniciara la crisi del coronavirus, el govern local no tinga un pla per a actuar en cas que siga necessari. Prova d’això és la decisió presa divendres passat de reduir al 50% les parades del mercat dels dissabtes, al·ludint a «evitar un rebrot». Aquesta mesura demostra que el govern local està acomodat en la presa fàcil de decisions sense pensar en les conseqüències i en com es vorà afectada la ciutadania, en este cas els mercaders que depenen de les vendes per a guanyar-se el pa.

Per al portaveu del Partit Popular, José Javier Sanchis «és deplorable que hàgem d’enterar-nos per les xarxes socials d’una mesura així un dia abans que es duga a terme, però més lamentable és que els venedors s’enteren al mateix temps. L’alcaldessa acostuma a afirmar en els plenaris que l’oposició no aporta, però la realitat és que no li interessa que aportem, perquè això comportaria un treball associat». «Es podria haver augmentat l’extensió del mercat ocupant altres zones consensuades amb els venedors o es podria haver comptabilitzat l’aforament mitjançant controladors en els accessos i les eixides, però en ple agost i amb l’alcaldia delegada pel període vacacional, han preferit anar a la decisió fàcil».

Amb la tornada a les aules de manera imminent i la represa de l’activitat laboral després del període estival, des del Grup Popular urgim al govern local a elaborar un protocol d’actuació que permeta reaccionar de manera ràpida davant possibles rebrots i amb la mínima afectació possible per a la ciutadania; prendre decisions de forma improvisada i arbitrària en res ajuda a controlar la pandèmia, l’única cosa que provoca és la paralització de l’activitat econòmica. Després de cinc mesos, estos escenaris ja haurien d’estar contemplats.