En cas que es negue, instem l’Ajuntament d’Algemesí a complementar-les amb recursos propis.

Després de les retallades anunciades per la Diputació de València i que afecten molt negativament als jóvens d’Algemesí en el programa de pràctiques formatives “La Dipu te Beca”, el Partit Popular d’Algemesí ha presentat una moció per a demanar a la Diputació de València que es retracte.

El retall suposa una reducció de 21 beques de formació respecte a les ofertades l’any passat, ja que passem de 43 beques en 2015 a les 22 que ens corresponen en 2016, el que suposa un 50% menys d’oferta formativa.

És cert que la Diputació ha creat una línia de beques per a postgraduats i/o tècnics superiors de cicles formatius de grau superior, fet que valorem positivament, però solament es concedirà una beca per projecte presentat i per municipi. Esta nova línia de beques no justifica les dràstiques retallades que ha patit el programa conegut com “La Dipu te Beca”, ja que l’entitat provincial podria haver assumit els dos programes sense perjudicar als jóvens estudiants.

En cas que la Diputació de València es negue a ampliar el nombre de beques, demanem a l’Ajuntament d’Algemesí que, mitjançant recursos propis complemente el pla provincial fins arribar al mateix número de beques que s’ofertaven en anys anteriors.

Font: PP Algemesí