Les advertències d’il·legalitat del secretari general de l’Ajuntament obliguen a Esquerra Unida a retirar la moció minuts abans de començar el plenari.

Esquerra Unida va presentar per registre d’entrada una moció per a institucionalitzar la celebració de la II República i col·locar cada 14 d’abril la bandera no constitucional en la casa consistorial.

La Delegació del Govern ja es va pronunciar el passat 14 d’abril i va advertir a altres ajuntaments que penjaren la bandera tricolor en els edificis consistorials de la il·legalitat que estaven cometent, els va remetre a la jurisprudència i els va instar a la seua retirada immediata. A pesar d’això, Esquerra Unida (soci de govern del PSOE) va voler forçar la maquinària administrativa i va registrar la moció.

Afortunadament les pretensions de l’equip de govern es van vore frustrades minuts abans de començar el plenari del passat dijous, quan el secretari general de l’Ajuntament va advertir en la Junta de Portaveus que la seua aprovació era il·legal. En eixe moment, Esquerra Unida va retirar la moció, ja que després d’existir una advertència explícita per part del màxim responsable jurídic de l’ajuntament, els regidors que votaren a favor podrien estar cometent un delicte de prevaricació administrativa.

El govern municipal està portant a terme una política de ‘reality show’ basada en penjar banderes i aprovar manifests que després queden en l’aire. Mentrestant la desocupació continua sent una de les grans preocupacions dels nostres ciutadans i els robatoris en els camps, dels nostres agricultors.

Els robatoris de fruita s’han incrementat i la presència de la patrulla rural ha disminuït, amb la qual cosa la possibilitat de robatoris augmenta davant la passivitat del regidor de Seguretat Ciutadana i la impotència dels nostres agricultors que es passen hores vigilant els seus camps per por als robatoris.

Però res d’això pareix preocupar els nostres governants, que preferixen dedicar el seu temps a tramitar mocions il·legals en lloc de gestionar les necessitats reals de la ciutadania.