memoria historica algemesi salvador castell frasquet alcalde la veu d'algemesiL’equip de govern pretenia eliminar amb fons provincials la placa que recorda l’obtenció del títol de ciutat sent alcalde Salvador Castell.
Hui ha publicat la Diputació de València la resolució de les ajudes per a la recuperació de la Memòria Històrica. Algemesí, després d’haver presentat un projecte molt poc interessant, s’ha quedat fóra de la llista en penúltima posició.
L’equip de govern pretenia, amb fons provincials, instal·lar 6 plaques informatives per valor de 300€ i eliminar la placa que es troba al saló noble de l’ajuntament i que recorda l’obtenció del títol de ciutat per a Algemesí per part de l’alcalde Salvador Castell. Esta última actuació tenia un cost estimat de 600€. Qualsevol que haja llegit la placa pot comprovar com no se li atorga cap honor a Francisco Franco, simplement relata un fet històric de gran rellevància per a la ciutat aconseguit pel volgut alcalde Salvador Castell, amb la qual cosa la Memòria Històrica és de dubtosa aplicació en este cas en concret.
La prova del poc interés que suscita és que la pròpia Diputació ha relegat a la penúltima posició el projecte presentat per l’Ajuntament d’Algemesí, i no li ha donat ni un sol euro per a executar-lo. Voler retirar eixa placa del saló noble de l’ajuntament sols perquè apareix el nom de Francisco Franco seria tan absurd com voler retirar tots els llibres d’Història d’Espanya de la Biblioteca Municipal.
La placa relata el dia en què Algemesí va aconseguir el títol de ciutat, i eixa part de la nostra història no es pot ni s’ha d’esborrar. Cap govern d’esquerres s’ha atrevit a fer-ho durant 20 anys, ni tan sols durant la remodelació de l’edifici consistorial.
Una vegada més queda demostrada la falta d’implicació de l’equip de govern, que ni en els seus projectes ideològics posa el més mínim interés per a portar-los endavant, presentant projectes pobres en contingut i en redacció. Esperem que després del plantó de la Diputació, l’equip de govern no pretenga gastar ni un sol euro del pressupost de l’ajuntament en estes ximpleries.
Cal recordar que fa unes setmanes ja va haver polèmica entre els veïns per la intenció d’EU de canviar el nom al Parc Salvador Castell, fet que va aparéixer a un diari de gran tirada i que a pesar que l’alcaldessa ho va desmentir, era completament cert. El propi Pere Blanco consultà al nostre grup municipal les seues intencions, i ens negàrem completament en cas de voler portar-ho endavant. Salvador Castell no era un alcalde franquista, era un alcalde de l’època de Franco, que a més va transformar esta ciutat, que es ben diferent.
Font: PP