L’alcaldessa modifica en 5 ocasions el tribunal avaluador, inclús una vegada iniciat el procés
L’actual inspector interí i aspirant a la plaça, suspén en l’entrevista personal. L’alcaldessa li va retirar per decret totes les funcions sis dies abans de la primera prova
Les intromissions polítiques estan produint una situació d’inestabilitat i empitjorant el servici.

 
Són moltes les ombres que s’han generat en l’oposició per a la provisió de dos places d’inspector en l’Ajuntament d’Algemesí des del seu inici; una d’elles va ser convocada per promoció interna i, l’altra, per torn lliure.

La primera de les ombres és el nomenament del tribunal avaluador: ha canviat en poc més d’un mes en 5 ocasions. A través de diversos decrets d’alcaldia, l’alcaldessa revoca i nomena nous càrrecs fins a conformar un tribunal que no ha deixat de ser canviant durant tot el procés.
Davant tots estos canvis, el , es va justificar en el plenari d’ahir dijous al·legant que responen a una cerca total d’imparcialitat en els components del tribunal. Estes lamentables afirmacions deixen en entredit  la professionalitat i vàlua dels membres dels tribunals canviats. Queda en evidència el perfil poc ètic tant del regidor com de l’alcaldia que ha firmat estos canvis.
Precisament un dels canvis que més crida l’atenció ésl’exclusió del Cap de la Policia Local d’Algemesí. Recordem que el Tribunal Superior de Justícia va decidir fa unes setmanes validant l’oposició del Cap de Policia, recorreguda per Antonio Collado, persona de “màxima confiança” de l’alcaldessa d’Algemesí. També han sigut diverses les manifestacions públiques per part de Trenzano qüestionant el model policial portat a terme fins al moment, el que ens porta a pensar que esta exclusió va molt més enllà del que al·lega en el decret d’alcaldia.
El que crida poderosament l’atenció, és que el 10 de juny de 2016, l’alcaldessa d’Algemesí, també mitjançant decret d’alcaldia, li retira les competències a l’actual inspector interí Guillermo Requena, i l’integra de forma totalment arbitraria i saltant-se al Cap de Policia, en un dels torns. Una humiliació en tota regla per a qualsevol inspector de Policia de reconeguda trajectòria. Tal vegada, amb este decret el que es pretenia era que l’esmentat inspectorrenunciara a presentar-se a les proves que se celebrarien tan sols sis dies després, en vistes al nou “panorama” laboral que li esperava si aconseguia la plaça en propietat.
Però, per a desgràcia de l’alcaldessa i del regidor de Seguretat, no va ser així. L’inspector es va presentar i va superar les primeres proves. Fins a arribar a l’entrevista personal, que va estrenar nou membre avaluador. Va ser ací on va suspendre. Casualment, un dels decrets d’alcaldia per a canviar a la persona encarregada d’avaluar l’entrevista personal,es publica just després de conéixer-se els resultats de les proves psicotècniques, que va superar a la perfecció, i just abans de la fase subjectiva de l’entrevista personal.
Des del Partit Popular estem molt atents a tot el procés i recollint tota la informació necessària en els diferents departaments per a posar-la en coneixement de la Justícia per si les coses no s’hagueren fet amb la transparència i la honestedat que una oposició de treball públic requerix.
Inestabilitat i mal servici
El pitjor de tot, és que fruit de les intromissions de l’alcaldessa i del regidor de Seguretat, Asensio García, s’ha generat en la Policia Local una situació d’inestabilitat que preocupa, i molt. El desgovern i els canvis introduïts estan produint una disminució d’agents en els torns de vesprada, hi ha dies que sols ha patrullat un cotxe amb dos agents –per a una població de 28.000 habitants-  i les queixes dels veïns per l’escassa presència policial són repetides.
També hem pogut comprovar que tampoc es compta amb els responsables de la Prefectura per a la pressa de decisions en matèria de seguretat o de reordenació del trànsit, i és que tant l’alcaldessa com el regidor estan traspassant unes línies roges que els van a portar algun que altre problema judicial.

Font: PP Algemesí