Els veïns denuncien en les xarxes socials haver patit robatoris en l’església, comerços i vivendes particulars, tots ells a plena llum del dia
La preocupació ciutadana per la falta de presència policial cada vegada va en augment. Un tema del que hem advertit plenari darrere de plenari. Els veïns noten que els cotxes ja no patrullen pels carrers com abans i ens reclamen constantment més presència policial, sobretot a peu.
I no es per a menys. Fa unes setmanes es va produir la sostracció d’un ordinador portàtil en la basílica, en la cèntrica plaça Major. Hui fa huit dies que forçaren l’entrada a un comerç a escassos 200 metres de l’ajuntament aprofitant que tancava a migdia; robaren la recaptació del dia i diversos articles de l’exposició. Despús-ahir tornàrem a rebre la desagradable notícia de que altre comerç, esta vegada en el carrer Albalat (una de les principals vies de la població) denunciava públicament haver patit un altre robatori. El propietari de l’establiment va informar que li robaren la caixa registradora i un ordinador portàtil. Novament el robatori es fa fer a migdia, sense cap por a ser vist.
Però ací no acaba la cosa. Ahir tornàrem a conéixer com un veí denunciava a través de les xarxes socials com havien entrat a furtar a casa dels seus pares en ple carrer Muntanya. Eren quasi les 2 del migdia i el veí conta com, estant en casa vivint al primer pis, entraren al garatge i al segon pis de la vivienda. S’emportaren dos bicicletes, un mòbil, joies i una cartera, segons conta.
A tot això cal sumar el recent tiroteig que es va produir va tan sols dos setmanes en el barri del Carrascalet, en ple carrer i, com ja és habitual, a plena llum del dia. També la brutal pallissa que va rebre un indigent en el barri del Raval el 31 de maig. Precisament el Raval i el Carrascalet són els barris més abandonats per l’equip de govern. Els veïns del Raval, preocupats per l’estat del barri, ens confessen la seua preocupació per l’increment de la venda de drogues, un problema que s’havia aconseguit controlar després d’anys d’esforç i treball coordinat. Però clar, la policia ja no passa. La mateixa percepció tenen els veïns del Carrascalet amb el descens de la presència policial. Les baralles s’han convertit en freqüents i demanden que la patrulla passe pel barri per a dissuadir-les.
La situació és insostenible. Asensio García ha demostrat ser un nefast regidor de Seguretat Ciutadana. Hi ha dies en què sols un cotxe amb dos agents patrulla la població. És a dir, eixim a un policia per a cada 14.000 habitants; una enorme irresponsabilitat que a més incomplix el propi decret que l’alcaldessa va firmar i que fixa en 5 els operatius que han d’eixir al carrer. Però s’incomplix de forma reiterada i el regidor ho sap.
Els canvis introduïts pel regidor i la incomprensible distribució de les hores extra en coses estèrils, estan produint situacions paradoxals. El mes passat el regidor posà a 5 agents a realitzar un informe sobre els passos de vianants. Estigueren 96 hores i els servicis costaren 2.000 euros. Però, el regidor no destina cap hora extra a reforçar la seguretat quan realment és necessari.
Després de dos anys de govern i les reiterades queixes de veïns, comerciants i empresaris, l’alcaldessa ha de prendre cartes en l’assumpte i retirar com més prompte millor les competències de Seguretat Ciutadana a Asensio Garcia, ja que Algemesí no pot suportar ni un minut més la incompetència d’este senyor. Encara que, què podem esperar de Marta Trenzano si ha sigut ella qui només arribar a l’alcaldia va apartar al Cap de la Policia Local de totes les seues funcions.