Dels 4 regidors d’Esquerra Unida sols va assistit un. Dos d’ells tenen una dedicació parcial a l’Ajuntament però ahir se’l van agafar festiu´. Asensio García també va passar d’anar a la processó, però no al dinar institucional que paga l’Ajuntament.

 
Ahir anunciava l’Ajuntament d’Algemesí que el president de les Corts Valencianes i el president de la Generalitat anaven a presidir la Processoneta del Matí. Des de les 10 del matí, Enric Morera, de Compromís, assistia a la Capella de la Troballa per a vore iniciar la Processoneta i posteriorment presidir-la. Mentres, Ximo Puig seguia sense aparéixer.

Ha sigut vora les 12 del migdia quan la Mare de Déu eixia de la Capella i la Corporació municipal es col·loca darrere de la imatge en representació de l’Ajuntament. La Processoneta ja estava en el carrer i davant l’absència del President de la Generalitat, ha sigut el president de les Corts Valencianes qui ha assumit la presidència.
El més vergonyós de tot ha sigut quan, una volta ja avançava la processó, arriba Ximo Puig per a presidir-la. A banda de que s’ha incorporat tard i mal, la seua presència inesperada ha obligat a que Enric Morera es fera a un costat i li cedira la presidència. Es una autèntica falta de respecte per al president de les Corts Valencianes i per als algemesinencs que la màxima autoritat de la Comunitat Valenciana arribe tard i altere el protocol amb la processó iniciada per a presidir-la i fer-se la foto.
A Marta Trenzano, en el seu afany de quedar bé amb els seus superiors, no li ha important que el president de tots els valencians acudisca a Algemesí com si fora el seu cortijo, amb una processó iniciada i es pose a presidir-la. Qualsevol alcalde amb trellat hauria avisat als responsables del Gabinet de Protocol de Presidència de la Generalitat per a advertir que ja no era adequada la visita. Però la nostra alcaldessa ha preferit quedar bé amb el president, en lloc de quedar bé amb els seus veïns. Per a completar, la primer edil ahir va assistir a les Vespres a la Mare de Déu, però hui no ha assistit a la Missa Major a la Mare de Déu, a la que sols han acudit els regidors del PP. Actuacions com estes demostren que l’equip de govern no té cap criteri a l’hora d’assistir a actes religiosos i sols saben fer el ridícul.
Tot açò evidència que a Ximo Puig no li importa la festa, ni els balls ni el nostre Patrimoni de la Humanitat. Ha vingut a fer-se la foto, perquè en cas contrari hauria estat ací a les 10 del matí com han fet altres càrrecs de la Generalitat i diputats de Compromís o del PP per a vore eixir tots els balls i incorporar-se a la processó amb el respecte que els veïns, balls i festers mereixen.
No calen excuses. Una festa declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que està exportant al món la marca “Comunitat Valenciana” no pot quedar relegada en un segon plànol en l’agenda del president de la Generalitat, i damunt amb eixa prepotència. “Com sóc el president, faig el que em dóna la gana”, s’haurà pensat. Si sabia que anava a fer tard el que hauria d’haver fet és enviar a un conseller en substitució seua, però no fer el que ha fet, el que considerem una falta de respecte.
No cal parlar dels regidors d’Esquerra Unida. Dels 4 sols ha assitit un, Pere Blanco. Ni Marc Vendrell ni Mar Pintor, regidors amb dedicació parcial a l’Ajuntament, és a dir, amb un contracte i un salari fixos per anar a treballar, han passat de vindre. El mateix ha fet Asensio García hui, que tampoc va assistir a la Processó de les Promeses d’ahir, però este senyor ja és un cas a part pel que fa a la desvergonya. A la Processoneta no ha aparegut, però al dinar que paga l’Ajuntament després sí que ha acudit. En definitiva, ha sigut vergonyós el que hem viscut hui de la mà del PSOE i d’Esquerra Unida, que creuen representar al poble, però en realitat sols representen als seus.

 
Font: PP Algemesí