En l’últim ple de l’Ajuntament, PSOE, EU i el regidor no adscrit votaren en contra de l’esmena del PP d’Algemesí, mentre que VOX es va abstindre.

Populars Algemesí.- Dijous passat es va celebrar el ple de l’Ajuntament d’Algemesí, en el qual es tractava una declaració de la Regidoria d’Igualtat en commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

El Grup Popular va presentar una esmena d’addició al text per a “exigir al govern la immediata revisió de la Llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, perquè a aquells que cometen delictes sexuals se’ls puguen imposar les penes que estaven en vigor fins a setembre de 2022 i que han sigut rebaixades amb l’actual regulació”.

Davant estos fets tan greus, també es demanava “la dimissió de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, per ser la responsable política dels danys irreparables a les víctimes d’agressions sexuals que han produït els efectes d’aquesta Llei i, en cas de no produir-se, sol·licitar al President del Govern la immediata destitució”.

Sorprenentment, cap polític de l’equip de govern ni de la resta de l’oposició va comentar ni una sola paraula sobre l’assumpte, únicament van defensar la proposta de llavat d’imatge que va presentar el regidor d’Igualtat i que de manera deliberada no feia cap referencia a les polèmiques conseqüències de la llei per a les víctimes d’agressió sexual. Després del debat, PSOE, EU i el no adscrit van votar en contra de l’esmena, i VOX es va abstindre.

Sanchis va manifestar la seua decepció en el ple i va recriminar a l’equip de govern que “comprar davantals morats no és treballar per la igualtat. Treballar per la igualtat és demanar que una Llei que és lesiva i desprotegix a les dones d’Algemesí siga revisada i que la seua responsable política dimitisca immediatament, i vostés no sols han votat en contra, sinó que no han obert la boca per a defensar-ho”.