Asensio García en la manifestació antitaurina d’ahir. LVA

Una més a la llarga llista de negligències. Ahir dissabte, primer dia de jonegades, es va celebrar la manifestació antitaurina en la nostra ciutat. Segons hem consultat en fonts oficials, la Delegació del Govern va autoritzar un recorregut que no incloïa el carrer Muntanya ni molt menys les immediacions de la plaça de bous.
A pesar d’això, la manifestació va arribar a la plaça de bous d’Algemesí. Mentrestant, el regidor de Seguretat, lluny de realitzar les gestions pertinents per a impedir-ho, estava participant en l’acció antitaurina. Sí, el nostre regidor de Seguretat Ciutadana passa de la seguretat dels seus veïns.
Segons hem vist en un vídeo que circula per xarxes socials, quan els antitaurins realitzen un assentament davant de la plaça de bous, sols hi ha dos policies locals presents. On estaven els reforços? S’observa que els agents no tenen directrius clares, no hi ha cap dispositiu planificat i la situació va in crescendo. Si haguera anat a més, en quina situació de desprotecció hagueren quedat estos agents i tots els allí presents?

Dos policies sols davant la situació de caos. LVA

L’únic responsable d’esta imatge vergonyosa es diu Asensio García, regidor de Seguretat Ciutadana, el mateix que posa en risc la seguretat ciutadana provocant que es troben dos col·lectius tan oposats i exposant els nostres veïns a una tensió innecessària a les portes de la plaça. És Asensio Garcia qui dóna una mala imatge de la nostra ciutat, és qui dóna la gasolina perquè altres la tiren al foc.
A açò cal sumar la situació en la que ha quedat el paratge natural de la Xopera, lloc on els antitaurins han estat. Tot ple de fem i vehicles en mig de la carretera com si ací no hi haguera llei. I no poden dir que no ho sabien, perquè en la Comissió Informativa advertírem que calia tindre-ho previst perquè ja circulava per les xarxes socials. Però el regidor ha preferit avantposar les seues conviccions personals a l’interés general i donar absoluta permissivitat.

Convocatòria antitaurina en La Xopera per Facebook. LVA

I el que vam viure ahir representa perfectament el model policial que tant anhela el bipartit. Retiren al Cap de la Policia Local davall decretazo d’alcaldia totes les seues funcions i l’exclouen de tot tipus de decisions, quan és en moments com estos quan es necessita a algú que marque les directrius i organitze els dispositius.
No podem entendre quines són les seues pretensions amb estes decisions arbitràries i totalitàries, però sense dubte estan generant caos i situacions vergonyoses com la viscuda ahir que posen en el punt de mira la Policia Local. Però què més podem esperar d’un regidor que es bota la normativa i que participa d’eixe incompliment. Res, absolutament res. I tan responsable és ell com la Sra. Alcaldessa, qui a estes altures ja hauria d’haver retirat les competències en matèria de seguretat a una persona tan incompetent.

Font: PP Algemesí