José J. Baldoví, Paula Ruíz Rodríguez i Gerard Duart Celdrán han sigut guardonats en la XVII edició del Premi d’investigació Cientificotècnic d’Algemesí.

Membres del jurat reunits el dia de la deliberació. LVA

LVA.-  El passat divendres 25 de març els membres del jurat es van reunir per decidir quins eren els treballs guanyadors de les diverses categories del XVII Premi Cientificotècnic «Ciutat d’Algemesí» per a joves investigadors/es, en el que s’han presentat 16 treballs, quatre d’ells procedents de ciutats de la Ribera.

El treball presentat per José J. Baldoví ha aconseguit el primer premi de la XVII edició del Premi d’investigació Cientificotècnic d’Algemesí per a joves menors de 36 anys dotat amb 5.000 euros. Es tracta d’un treball sobre química teòrica i computacional titulat «Disseny químic de materials intel·ligents per a tecnologies quàntiques.»

El premi per a joves investigadors/es menors de 26 anys, dotat amb 1.500 euros, ha sigut per a Paula Ruíz Rodríguez pel seu estudi relatiu a la COVID19 «Avaluació genòmica experimental del risc epidemiològic causat per les mutacions emergents en les proteïnes de coberta del virus causant de la COVID19.»

En tercer lloc, el premi a la millor investigació de joves de la Ribera, dotat amb 1.500 euros, ha sigut per a Gerard Duart Celdrán per la seua contribució a l’estudi dels mecanismes per a la mort cel·lular i les seues aplicacions en biologia fonamental en el seu treball «Control de la mort cel·lular programada mitjançant les interaccions entre segments transmembrana, una nova diana terapèutica».

A més el jurat ha concedit tres accèssits amb una dotació de 500 euros a Maria Cabrero Antonino, a Juan Francisco Blàndez Barradas i a Francisco Garnés Portolés. Per últim, s’ha atorgat una menció honorífica, sense dotació econòmica, als treballs presentats per Carles Teruel Ferragud, Belén Llobregat Pajarón, Beatriz Lozano Torres, Cecilia Picazo Campos i Victor Garrigós.

El jurat encarregat d’avaluar les investigacions està compost per l’alcaldessa d’Algemesí, el regidor de Cultura, la regidora de Joventut i per professorat universitari i investigador de prestigi: José Pío, coordinador institucional del CSIC en la CV; José Vicente Castell Ripoll, catedràtic de Bioquímica de la UV; Miguel Angel Miranda, catedràtic de Química de l’Escola d’Ingenieria Industrial de la UPV; José Viña Ribes, catedràtic de Fisiologia de la UV; Salut Botella Grau, professora de Microbiologia de la UPV i Jaume Segura García, professor d’Informàtica de la UV, com a secretari del jurat.

Palma Egido, regidora de Joventut ha destacat la rellevància d’aquests premis per “seguir incentivant l’esperit investigador en la joventut, reconéixer econòmicament el seu esforç i treball i servir d’estímul perquè continuen endavant amb la seua tasca de vital importància per a la ciutadania.” Per la seua banda, el regidor de Cultura, Pere Blanco, ha volgut fer èmfasi que “malgrat la crisi sanitària, o més bé per ella, la investigació i la ciència són cada vegada més imprescindibles, per això des de l’Ajuntament estem decidits a mantenir el camí iniciat  en aquest certamen científic que ja va per la seua 17 edició.”