Més de 130 editors participaran al Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat que es celebrarà a La Seu d’Urgell.

LVA.-  La Seu d’Urgell acull el 24 i 25 d’octubre el 1r Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat, baix el lema “Dinamitzant el territori: model de negoci, tecnologia i comunitats”.

Més de 50 inscrits de fora del principat d’Andorra es trobaran en un esdeveniment professional pioner que comptarà amb una nombrosa assistència d’editors i periodistes d’arreu dels pirineus, amb la presència destacada del País Basc, Navarra, Catalunya, València i Aragó, entre d’altres territoris. L’agència algemesinenca de premsa i publicitat Prensa2, editora del periòdic La Veu d’Algemesí, és una de les empreses inscrites.

El Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat (CIMP) se celebrarà per primera vegada a la Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell el dijous 24 d’octubre per la vesprada i divendres 25 al matí. L’esdeveniment serà un punt de trobada de més de 130 editors i professionals de mitjans de proximitat amb ponents que parlaran de model de negoci, tecnologia i creació de comunitats.

Del nord del País Basc parlaran dels nous reptes per a les ràdios de proximitat en eusquera; d’Euskadi del mapa de mitjans en eusquera, de periodisme audiovisual a peu de carrer, de les mètriques per als mitjans de comunicació i per a la creació de comunitats de lectors, de publicitat programàtica, de la presència de la dona en els mitjans, del nou model d’ajuts públics del País Basc… de Navarra de la importància dels mitjans de proximitat als Pirineus i els seus principals reptes i oportunitats i d’Aragó de com el mitjà ha d’anar a l’encontre de la societat.

Ponents de Catalunya de la intel·ligència artificial en la gestió de les xarxes socials, la innovació en els mitjans de proximitat, els nous models de publicitat compartida, socials, els micro-influencers, la informació multicanal, la TV hiperlocal, la relació entre comunicació i comerç…

Representants de l’Euroregió Mediterrània Pirineus amb seu a Perpinyà de la construcció de l’espai comunicatiu euroregional, i Pierre Mathis, cap de redacció de L’Indépendant, tancarà les ponències del congrés amb tres experiències innovadores: “web first”, els podcasts i l’aposta pel periodisme de solucions.

A més a més, des d’Anglaterra intervindrà al congrés Matthew Barraclough, periodista i directiu de la BBC, on treballa la col·laboració d’aquesta amb les empreses de notícies locals per crear i distribuir notícies d’interès públic a tot el Regne Unit. En aquest sentit, la seua ponència serà “Com la BBC està treballant amb la premsa de proximitat per a promocionar les notícies locals al Regne Unit?”

El CIMP serà un esdeveniment per a professionals de la informació i comunicació que creuen que fer “periodisme és innovar”, que volen gaudir d’uns mitjans d’informació propis amb més capacitat informativa i amb les capacitats necessàries per construir un discurs de proximitat.

El Congrés és un projecte desenvolupat en xarxa que ha impulsat l’AMIC amb la participació de les associacions basques, HEKIMEN i TOKIKOM, i professors d’Universitats, i la dinamització per part de Mediàtic. El CIMP gaudeix de la complicitat i col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, Naturgy, Fundació puntCAT i OJD, el patrocini de les empreses CADÍ i Taurus i el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Govern Basc, Govern de Navarra, Euskara Bidea, entre d’altres institucions.

AMIC, entitat organitzadora:

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), formada per 375 mitjans associats impresos i digitals, organitza el 1r Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat, un esdeveniment que agrupa professionals de la comunicació.

Més informació: https://cimp.media/