L’associació L’Ullal Cultural d’Algemesí vol convidar-vos a la presentació del llibre Un projecte insòlit. Els relleus de Leonardo Borràs (1971-1982), de l’historiador Enric Olivares Torres i el fotògraf Ximo Bueno Altabella. L’acte tindrà lloc a les 19 h del proper 19 d’octubre, a la Sala Vicent Castell de la Biblioteca Pública Municipal d’Algemesí.
El llibre, editat per l’associació L’Ullal Cultural amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algemesí, naix d’una iniciativa conjunta amb la Nova Muixeranga, l’exposició Un projecte insòlit. Els relleus de Leonardo Borràs encarregats per Vicent Ferragud (1971-1982), que tingué lloc al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí durant el mes de maig de 2016. En aquesta exposició es pretenia mostrar al públic una col·lecció de relleus, fonamentalment, però també d’escultures, que es troben dins d’edificis d’Algemesí, i per tant amb una accessibilitat i visibilitat relatives. Aquests edificis varen ser promoguts pel constructor d’Algemesí Vicent Ferragud, un gran amant de l’art i la música, que volgué que Leonardo deixara la seua empremta amb les seues obres. És, segurament, la part de l’escultor menys coneguda, però no per això menys significativa i interessant.
L’exposició anava acompanyada d’un tríptic en gran format que adjuntava les fotografies de l’exposició, junt amb un plànol amb una ruta turística que permetia enllaçar les obres exposades amb d’altres que es troben en la via púbica i accessibles a tothom. El visitant d’Algemesí pot així gaudir d’una nova oferta cultural més. Aquest material imprès, junt amb el que apareix a l’exposició. Ara, a més, hem volgut afegir un llibre que estudia amb detall tota l’obra escultòrica, a la vegada que proporciona fotografies de qualitat en un major format per al gaudi d’aquestes obres.