ESCULTOR LEONARDO BORRÀS ullal cultural nova muixeranga la veu d'algemesíL’associació L’Ullal Cultural d’Algemesí i la Nova Muixeranga tenim el gust de convidar-vos a la inauguració de l’exposició Un projecte insòlit. Els relleus de Leonardo Borràs encarregats per Vicent Ferragud (1971-1982), que tindrà lloc al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí el proper divendres dia 20 de maig, a les 19.30 h., Hem pretès mostrar al públic una col·lecció de relleus, fonamentalment, però també d’escultures, que es troben dins d’edificis d’Algemesí, i per tant amb una accessibilitat i visibilitat relatives. És, segurament, la part de l’obra de Borràs menys coneguda, però no per això menys significativa i interessant.
El treball d’explicació tècnica de les obres ha estat realitzat per l’historiador de l’art, professor de Secundària i de la Universitat de València, Enric Olivares, i el fotògraf Ximo Bueno, amb la coordinació de Raül Sanxis.
L’exposició va acompanyada d’un tríptic en gran format que adjunta les fotografies de l’exposició, junt amb un plànol amb una ruta turística que permet enllaçar les obres exposades amb d’altres que es troben en la via púbica i accessibles a tothom. El visitant d’Algemesí podrà així gaudir d’una nova oferta cultural més. Aquest material imprès, junt amb el que apareix a l’exposició, ha comptat amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algemesí.
El dissabte 21 de maig, a les 11 h, i des de la porta del Museu de la Festa, començarà una cercavila que farà el recorregut turístic. En aquest recorregut la Nova Muixeranga realitzarà diverses figures en alguns punts, i el grup Confiteor recitarà textos i poemes.
En definitiva, es tracta d’un projecte que tot i desenvolupar-se en les Jornades Josep Marco que anualment celebra l’associació L’Ullal Cultural, es deu a la col·laboració entre ambdues associacions, L’Ullal i la Nova Muixeranga, per donar encara més relleu i retre homenatge al cèlebre escultor algemesinenc.
Font: Ullal Cultural