Algemesí acollirà la primera i l’última etapa de la Volta Ciclista a la Ribera els dies 27 i 28 d’abril. 


LVA.-  La carrera ciclista per excel•lència de la comarca torna a celebrar-se 20 anys després i ho farà pels carrers d’Algemesí. Així mateix, de les tres etapes, que es disputaran els dies 27 i 28 d’abril de 2024, la primera i l’última seran en la nostra ciutat i la restant en Alginet.

Juan Enrique Ribes, regidor d’Esports, ha dit: «Després de dos dècades que no se celebra esta emblemàtica Volta a la Ribera, la prova torna a omplir els carrers d’Algemesí acostant-nos l’emoció de la competició ciclista i un sentit de renovació i unió entre nosaltres. És innegable que esta cursa ens dona l’oportunitat de viure moments de glòria i celebració per l’esport que ha sigut part de la identitat de molts algemesinencs al llarg de la vida».

L’Ajuntament d’Algemesí també va ser la seu de la presentació oficial de la Volta a la Ribera, que es va celebrar ahir 11 d’abril. Van estar presents el primer tinent d’alcalde d’Alginet, Andrés Añón; el president de la Federació Valenciana de Ciclisme, José Enrique Gutiérrez; l’alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis; membres de les corporacions municipals d’Algemesí i d’Alginet i ciclistes com Ángel Casero, guanyador de la Volta a Espanya 2001; Paco Albelda, triomfador d’una etapa de la Volta a Espanya en 1979; Carlos Greus, professional amb l’equip Kelme; o Jordi Berenguer, medalla de bronze en el Campionat d’Espanya en ruta de 2005.

La primera etapa, una contrarellotge, portarà el nom de l’algemesinenc Germán Puchades, en reconeixement a la seua trajectòria en el món del ciclisme.