comision taurina algemesi feria de las novilladas plaza rectangular carlos bueno moises castell la veu d'algemesí

Membres de la Comissió i toreros assitents en l’acte de presentació del cartell. MOISÉS CASTELL


La Comissió Taurina ha presentat oficialment els cartells de la pròxima Setmana de Bous en el Museu de la Festa d’Algemesí. La Fira tornarà a ser el millor escaparate que els joneguers puguen tindre al llarg de la temporada. La tradicional “Setmana de Bous” comptarà una vegada més amb nou espectacles en els quals prendran part 24 joves il·lusionats, entre ells sis rejoneadors que alternaran al costat de 14 joneguers i quatre becerristes anunciats amb varies de les ramaderies de major prestigi del camp brau. 
Precisament la nòmina de divises triades per a l’ocasió torna a constituir un dels grans al·licients del cicle. Al costat dels ferros més sol·licitats per les figures del toreig, com Garcigrande, Alcurrucén, Juan Pedro Domecq, Lagunajanda o Nazario Ibáñez, enguany botaran a la arena els santacolomes de Flor de Jara i una jonegada de Partido de Resina, els mítics Pablo Romero, possiblement els bous més bonics de les deveses. 
Menció a part mereix el debut enfront dels del castoreny de la ramaderia castellonenca de Aída Jovani, que tan bons resultats ha tingut en les jonegades sense picadores de les últimes campanyes, entre elles en el mateix Algemesí, on fa dos anys es va fer amb el premi “Detalle per al record”. La de Jovani serà l’única divisa que farà doblet, doncs lidiarà també una de les dos becerrades per a l’Escola Taurina, precisament la que enfrontarà a dos dels alumnes més avantatjats de València, Borja Collado i Miguel Polope, grans amics i grans rivals. 
Entre els joneguers, esta edició cal destacar al triomfador de la passada “Setmana de Bous”, Diego Carretero, i al nou valor de l’escalafó, Jesús Enrique Colombo, un veneçolà que, després del seu exitós pas per Madrid, ha alçat grans expectatives entre els aficionats. Al costat d’ells el mexicà Valadez, el francès Salenc i un grapat d’espanyols que, amb els seus èxits, han fet mèrits per a ser triats pels membres de la Comissió Taurina. 
Mario Pérez Langa, triomfador de les dos últimes fires d’Algemesí, Raúl Martín Burgos, Juan Manuel Munera, Ana Rita, Roberto Armendáriz, triomfador rotund en Sant Fermín, i la promesa local Vicente García, conformen la nòmina de rejoneadors que enguany s’anuncien en la rectangular plaça de fusta, una construcció única que, sens dubte, és el gran senyal d’identitat d’una festa que aposta pels joneguers des de fa més de cent anys. 
setmana de bpus algemesi feria de las novilladas carlos bueno moisés castell la veu d'algemesíCada dia des del 23 de setembre a l’1 d’octubre, a les cinc i mitja de la vesprada, s’iniciarà un nou paseíllo cap a la il·lusió a Algemesí. 
El cartell dels espectacles nocturns ha quedat com segueix:
Divendres 22: ROCK & ROLL STAR
Dissabte 23: CARLOS BAUTE
Domingo 24: CAVALCADA CARROSSES
Dilluns 25: AFICIONATS PRÀCTICS PENYES CADAFALERES
Dimarts 26: ORQUESTRA PEOPLE
Dimecres 27: CONCURS NACIONAL RETALLES “CAMPIÓ DE CAMPIONS”
Dijous 28: ORQUESTRA MÓDENA
Divendres 29: FESTIVAL ELECTROLATINO; BELLUGA AMB JOSÉ DE RICO I BALLESTEROS
Dissabte 30: ANDY & LUCAS