Rutes escolars segures. Eixe és l’objectiu del projecte que començarà a implantar-se en els voltants del col·legis Sant Josep de Calassanç i Santa Ana. Més enllà d’accions puntuals com posar una tanca o prohibir el pas dels vehicles en moments puntuals, es tracta d’un treball multidisciplinari que busca educar i conscienciar a tots els grups implicats en la seguretat de l’accés als centres educatius dels més menuts.
Per al regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà, «continuem donant preferència al vianant, ara amb els més menuts. L’any passat ja iniciarem el tancament del carrer de Berca per a fer més fàcil i amable el trajecte als més menuts que van a l’institut Sant Vicent Ferrer i als Maristes. Per a Cervantes, Ribalta i Alberto Tortajada, tenim en marxa el projecte de la rotonda del camí de la Creueta, que implicarà també la millora de les voreres i l’accessibilitat. I ara iniciem l’estudi per als centres Sant Josep de Calassanç i Santa Ana».
El projecte de camins escolars que es posarà en funcionament busca mostrar la ciutat com un ambient educatiu per excel·lència que ajude a fomentar l’autonomia dels més menuts i fer-los partícips de la vida de la ciutat.
Per a qualsevol ajuda s’ha de buscar la complicitat de tota la comunitat educativa implicada. Per a la regidora d’Educació, l’alcaldessa Marta Trenzano, «ja no sols parlem d’actuacions urbanístiques que fan més segur els camí dels més menuts i menudes cap als col·legis. Parlem d’un projecte integral on s’implicarà a tota la comunitat educativa, mares i pares, agents de la Policia Local, departament d’Urbanisme i com no, la regidoria d’Educació. Cal recuperar el carrer per al vianant, la convivència i el fet de poder caminar de forma tranquil·la i segura».
 
Tot açò comporta una humanització de la ciutat i que siga inclusiva. Al llarg de la primera fase es faran enquestes de mobilitat a través dels
col·legis, es buscaran les persones que s’implicaran en el projecte i s’analitzarà la mobilitat en el entorn escolar. L’anàlisi inicial donarà les dades per a les posteriors accions a determinar.