El PP d’Algemesí proposa contractar un servici municipal de repartiment de menjar a domicili a disposició dels hostalers.

crisis economicaPartit Popular d’Algemesí.- La situació originada per la crisi sanitària del coronavirus està ofegant l’activitat econòmica de les ciutats però, especialment, el sector hostaler és un dels sectors que més està patint estes conseqüències. Les imposicions de tancament durant la declaració del primer estat d’alarma, la limitació d’aforaments en interiors i exteriors i la fixació del toc de queda, estan dificultant moltíssim que la poca clientela que pot acudir al local siga suficient, fins i tot, per a cobrir gastos.

Per este motiu, és necessari innovar i posar a la disposició del sector ferramentes que els ajuden a obrir nous horitzonts i oportunitats. La majoria de locals de restauració d’Algemesí no disposen d’un servici de repartiment a domicili per la despesa que suposaria posar-lo en marxa de forma individualitzada.

Les restriccions de mobilitat i horàries, i la prudència a l’hora d’eixir de casa per por al coronavirus, són barreres que impedixen que els ciutadans consumisquen en bars i restaurants. La possibilitat de fer comandes a domicili, sobretot enfocades les nits de divendres, així com els dinars i sopars del cap de setmana, significaren un al·licient per a què el ciutada s’animara a consumir d’una forma còmoda i segura.

Proposem, per tant, la creació per part de l’ajuntament, a través de l’adjudicació d’un contracte a una empresa especialitzada, un servici de repartiment a domicili que es pose a disposició de tots els locals de restauració de la ciutat, dotada d’una APP mòbil que facilitara les comandes en els establiments adherits.

El PP diu “no” a uns pressupostos irreals

Esta proposta se suma a una bateria d’esmenes als pressupostos municipals presentades pel Grup Municipal Popular. En matèria econòmica, el PP d’Algemesí demanava incrementar el suport a les associacions empresarials i comercials, EMPAL i ACSA, continuar l’any que ve amb la “Targeta Activa” per a recolzar el comerç local, el servici de repartiment a domicili que beneficiaria el sector de l’hostaleria i recolzar al sector econòmic de les falles d’Algemesí -artistes fallers, orfebres, indumentaristes, etc-. A banda, el portaveu popular va criticar durament que en un moment com este l’Ajuntament mantenira la pujada de l’IBI aplicada l’any anterior.

Per al portaveu del Grup Municipal Popular, l’equip de govern ha perdut el nord. L’alcaldessa se n’ha anat a la Diputació i a la Generalitat a demanar-los 350.000 euros per a una piscina que hui per hui no sabem en quines condicions podrà obrir quan finalitze. Mentres, els polígons industrials i els carrers de la ciutat s’inunden quan plou amb intensitat per falta d’inversió en el clavegueram i la reposició de carrers.

No sabem en quin món viuen, però, en un moment com este qualsevol alcalde amb trellat hauria anat a demanar diners per a reparar carrers o ajudar als seus autònoms i empresaris. Eixa quantitat es complementarà amb fons municipals i un préstec fins arribar als 1,8 milions d’euros. Sanchis va demanar a l’alcaldessa esperar a l’any que ve per avaluar l’evolució de la crisi econòmica i sanitària, però l’equip de govern va tombar totes les esmenes, que tampoc foren recolzades per Compromís ni per Vox.

José Javier Sanchis també va ser especialment crític amb l’ampliació de la plantilla amb un arquitecte més i un delineant que no considera necessaris mentres tenim quasi un terç de la plantilla de policia local per cobrir, amb el conseqüent servici deficitari en matèria de seguretat ciutadana.